Sami

Sami

  • Koordináták: 38.25242,20.648242
  • Megközelítheted: aszfaltozott főúton
  • Miért keresd fel: filmforgatási helyszín, több jó taverna és bár, a város közvetlen közelében több érdekes látnivaló
A Kefalónia keleti partvidékén emelkedő hegyek árnyékában fekvő városka a sziget második legnagyobb kikötőjével, és filmes múlttal rendelkezik!

Sami Kefalónia fővárosától 23 kilométerre helyezkedik el, közvetlenül a sziget keleten húzódó hegyláncainak lábánál. Nyári időszakban az utazók körében is kedvelt, nyüzsgő kisváros. Több mint ezer fős állandó lakosságával Samit a nagyobb kefalóniai települések között tartják számon. Manapság főként az idegenforgalomból él, utcáin az elmúlt két évtizedben sorra nyitottak az üzletek, bárok, éttermek. Az élet Samiban főként a kikötőre és környékére összpontosul, nappal és az esti órákban itt a legnagyobb a nyüzsgés.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal
Sami, Kefalónia
Sami
Samiban a főbb utcák meglepően tágasak, nem sok kefalóniai településen vannak ilyen széles utcák
A városban Argostoli után Kefalónia második legnagyobb és legforgalmasabb kikötőjét találod, ahonnan a környező szigetek közül többek között Ithakára is indulnak hajók.
Sami város, Kefalonia

Sami egyik legfőbb vonzerejét a közeli Antisamos beach jelenti, ami alig öt kilométerre keletre fekszik a településtől. A hegyek által körülvett öböl miatt a városkában sok az átutazó, de a nyaralók közül sokan megállnak kicsit szétnézni, sétálni, enni-inni valamit a városban. A Corelli Kapitány Mandolinja c. filmhez is forgattak a településen jeleneteket: Sami Argostolit személyesítette meg, a kikötő előtti főtéren építették fel a korhű díszleteket. A város mögötti dombokon a forgatás utáni években egy kis díszletfalu is megtekinthető volt, de karbantartás hiányában az elmúlt évek során a díszletek szinte teljesen leamortizálódtak.

Sami város, Kefalónia
Sami központi része
Sami, kikötő

A közelben kedvelt kefalóniai kirándulási célpontok is vannak: a cseppköveiről is híres Drogarati barlang, a kristálytiszta vizéről nevezetes Melissani tó, vagy Karavomilos aprócska tava, ahol az Argostoli mellett lévő víznyelő, a Katavothres által eltüntetett víz a felszínre bukkan.

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Sami fotogén kisváros, több látnivalóval
Sami
Tavernák Samiban a kikötő mellett
A part mentén tucatnyi éttermet és kávézót találsz
A kikötő Samiban
Nem csupán kompok érkeznek, a színes halászcsónakok is rendszeres vendégei Sami kikötőjének

Utasbiztosítási kalkulátor

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Milyen utasbiztosítás érdemes kötni az idei évben? Ajánlott utasbiztosítás Kefalóniára.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok