Ainos Nemzeti Park

(Aenos)
Kefalónia digitális útikönyv

Ainos Nemzeti Park

Kefalónia legmagasabbra törő hegyvonulatáról mesés panoráma tárul eléd!
  • Koordináták: 38.139800, 20.659917
  • Megközelíthetőség: aszfaltút
  • Legmagasabb pont: 1628 m, Ainos

Az Ainos hegyvidéket 1962-ben Görögország nemzeti parkjai közé is beválasztották, így az Ainos (másik ismert néven Aenos) területe kiemelt természetvédelmi terület.

A hegyvonulat legmagasabb csúcsa egészen 1628 méteres magasságba tör, ám a park területének átlagos magassága ennél valamivel alacsonyabb, 800-1000 méter között ingadozik.

Tiszta időben az Ainos csúcsáról, illetve a többi magaslatról a környező szigetek is remekül láthatóak: Ithaka és Zakynthos egyaránt jól felismerhető, sőt van olyan kilátópont, ahonnan az északi Lefkada is. Amikor a légköri viszonyok kedvezőek, és alacsonyabb a páratartalom, még a görög szárazföld körvonalait is kiveheted a keleti horizonton!

Ainos Nemzeti Park, Kefalonia
Az Ainos a sziget déli részén, Lourdas fölött emelkedik
A parkban ritkaságnak számító állatokkal és növényekkel is találkozhatsz, mint pl. az itt őshonos, sötét színéről megismerhető kefalóniai fenyő (Abies Cephalonica), vagy a szintén itt, zavartalanul legelésző és futkározó, kis méretű kefalóniai vadlovak. Az Ainos vékony talajrétege sok helyen a szőlő műveléséhez is ideális, Kefalónia fő borának, a robolának alapanyagát is nagyrészt a hegy alsóbb szakaszain termelik. A hegyvidék egyik magaslatán radarállomás működik a görög hadsereg irányítása alatt, illetve az Ainoson fürkészi az eget az EUXODOS oktatási programban részt vevő csillagvizsgáló is.
Ainos hegy, Kefalonia
Az Ainos a tengerről is kivehető, ha Killiniből kompozol át a szigetre
Ainos hegy, Kefalonia
Az Ainosról elérhető kilátás Kefalónia déli részére

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Szállások egyéni utazóknak

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok