Drogarati

Kefalónia legnagyobb cseppkőbarlangja

Drogarati barlang

Kefalónia szigetének egyetlen látogatható cseppkőbarlangja.
  • Megközelíthetőség: aszfaltút
  • Közeli települések: Sami
A sziget keleti oldalán, Samitól néhány kilométerre található Kefalónia szigetének egyetlen látogatható cseppkőbarlangja.

A Drogarati barlangot közel 300 évvel ezelőtt fedezték fel, amikor leomlott az egyik oldala, és a helyi lakosság véletlenül rábukkant. A nagyközönség azóta is látogathatja ezt a 40-45 méterrel a föld felszíne alatt lévő barlangrendszert, melynek egyik fő érdekessége, hogy a páratartalom állandóan 90% közelében mozog, egyenletes 18 C hőmérséklet mellett.

Bár Kefalónián az elmúlt évszázadokban több földrengés is volt, a Drogarati barlang cseppkő alakzatai évmilliók óta fennmaradtak. A néhány láthatóan sérült cseppkő kevésbé a rengéseket, mint inkább az idegenforgalmat sínylették meg: felelőtlenebb turisták többet eltörtek vagy megsértettek már. Ha Te magad is meglátogatod a Drogarati barlangot, épp ezért kérjük hogy vigyázz a helyi természeti értékekre: a cseppkő száz évente alig egy centimétert nő!
Drogarati barlang, Kefalonia
Drogarati barlangcsarnok
A Drogarati barlang mennyezetéről függő cseppkövek között a fiatal (alig néhány ezer éves), és a több százezer évesre, sőt milliósra becsült életkorú matuzsálemek egyaránt megtalálhatóak.

A kefalóniai cseppkőbarlang egyik terme olyannyira kiváló akusztikával rendelkezik, hogy rendszeresen koncerteket, hangversenyeket, színielőadásokat is rendeznek benne. Az akár 450-500 fős befogadóképességű nagyterem életkorát a geológusok 150 millió évesre becsülik, a benne lévő cseppkövek is igazi aggastyánok.

Drogarati ugyan talán kevésbé látványos, mint akár az Aggteleki Cseppkőbarlang, a helyiek mégis büszkék rá, hogy a természet Kefalóniára a gyönyörű tengerpartok mellé ilyen csodát is tervezett!

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok