Lassi strandjai

Makris Gialos, Platis Gialos

Kefalónia digitális útikönyv

Lassi strandjai

Makris Gialos beach

Platis Gialos beach

 • Elhelyezkedés: dél

 • Koordináták: 38.155011, 20.481580

 • Megközelíthetőség: aszfaltút

 • Kiépítettség: parkoló, napernyők és napágyak, beach bárak, tavernák a közelben, vízisport

 • Föveny: homok

 • Közeli települések: Lassi, Argostoli


Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoporthoz is, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Kefalonia FORUM

Lassi nyaralóvároska közelében találhatóak Kefalónia legnépszerűbbek közé sorolt, a sziget déli részén elhelyezkedő strandjai. Az ide utazókat finom szemcséjű, aranyhomokos partok csábítják, melyek teljesen kiépítettséggel bírnak.

A két fő strand a Makris Gialos és a Platis Gialos, melyek látogatók számában Kefalónia leglátogatottabb fürdőhelyei közé tartoznak: évről-évre több ezer nyaraló jön ide fürdeni a tengerben, élvezni a görög napsütést. A partszakaszokat igencsak könnyű megközelíteni, mivel közvetlenül a főút mellett találhatóak, és parkolóból is sok van az út szélén elszórva - fizetősek és ingyenesek egyaránt.

Lassi (Kefalónia) strandok és tengerpartok

Kilátás Makris Gialosra (hátul) és Platis Gialosra (elöl)

Mindkét strandrész teljesen kiépített: napágyak, beach bárak, öltöző, tusoló, stb lehetőségek várnak. Az aranyszínű, finom szemcsés homokkal borított part ellenére a tenger tiszta és átlátszó, a tenger viszonylag ritkán mos ki tengerifüvet erre a szakaszra. Búvárkodásra a homokos aljzat miatt Lassi ezen strandjai kevésbé alkalmasak, mint más köves, sziklás kefalóniai strandok, ám ide nem is a tenger alatti élővilág megcsodálása miatt érkeznek a nyaralók.

Lassi strandja

Lassi strandjai: Makris Gialos

A tenger mindkét részen viszonylag lassan mélyül, és a víz rendszerint már a kora nyári hónapoktól kellemes hőfokú - kisgyermekes családoknak emiatt Lassi strandjai az egyik legjobb választásnak bizonyulnak a szigeten.

A természeti környezete Makris Gialosnak és Platis Gialosnak egyaránt meglehetősen szép: a strandok hátterében magasodó sziklás dombokon dús növényzet él. Az év minden hónapjában zöldellő mediterrán fenyőkön kabócák zengedeznek, madarak csicseregnek.

Tudj meg többet Lassi strandjairól!

Kefalónia útikönyv letöltés

Kefallinia digitális útikönyv

Lassiban és környékén a Makris Gialos és Platis Gialos beacheken kívül több más strand is várja a nyaralókat: ismerd meg őket részletesen a Kefallinia digitális útikönyvben szereplő leírások és képek segítségével!

Lassi legszebb strandjai, Makris Gialos, Platis Gialos beach

Makris Gialos teljesen kiépített, helyenként azonban lehet találni napernyő soroktól mentes részt is

A tengerpart nagyobb kiterjedésű északi szakaszát nevezik a Makris Gialosnak, a valamivel kisebb és nyugodtabb déli szomszéd pedig a Platis Gialos. Makris Gialos egy szakaszát előszeretettel emlegetik Costa Costa beach néven is, ami az egyik üzemelő beach-bár neve. A Costa Costa bár kedvelt koktélozóhely, egyedi napernyő és napágykínálattal, melyekben a nyaralók előszeretettel foglalnak helyet. A bárban és a strandon néha tengerparti bulikat is rendeznek esténként, melyeket sok helybeli és nyaraló fiatal látogat.

Costa Costa beach, Lassi Kefalonia

A Costa Costa beach bár és több tucatnyi napernyővel kiépített előtere

Lassi tengerpart

Makris Gialos, Lassi

A Makris Gialos Lassi legnagyobb strandja: ötszáz méteren út húzódik, és csupán néhol sziklák szakítják meg a partvonalat.

Costa Costa beach, Lassi, Kefalonia

Makris Gialos / Costa Costa beach

Lassi strandjai, Makris Gialos, Costa Costa

Makris Gialos beach, Lassi

Platis Gialos, Lassi strandjai
Lassi legjobb strandjai, Platis Gialos

Platis Gialos, az aprócska méretű, de hangulatos strand-testvér délen

A strandoktól alig néhány száz méterre délre emelkedik ki a tengerből a Tourkopodaro nevű látványos, aprócska félsziget. A magyar fordításban 'török lábnyom'-ot jelentő félsziget a 'White Rocks Hotels & Bungalows' szállodából érhető el, köré napernyőket telepítettek - az így kialakított strand elsősorban a szálloda vendégeinek van fenntartva. A tengervíz itt hullámoktól mentes időben még kefalóniai viszonylatban is különösen tiszta és átlátszó, így búvárkodásra, sznorkelezésre is ideálissá válik.


Tudj meg többet Lassi strandjairól!

A Lassi összes strandját - benne a nyaralóvároska mindenhol keveset említett, ám élvezetes összes többi tengerpartjával - részletesen bemutató Lassi Beach GUIDE-ot képekkel és informatív leírásokkal a Kefallinia digitális útikönyvben olvashatod, ahol mindent  elolvashatsz, ami az online és offline térképekről hiányzik.

Lassi strandjai, Tourkopodaro beach, White Rocks and Bungalows hotel
 • Lassi strandjai

  Makris Gialos, Platis Gialos

  Kefalónia leginkább kiépített és leglátogatottabb strandszakaszai szép természeti környezetben várják a szigeten nyaralókat.

 • Látvány

  Négy csillag
  Zöldellő háttér, türkiz tenger, aranyhomok.

 • Kiépítettség

  öt csillag
  Minden van, ami kellhet

 • Családbarát

  öt csillag
  Gyerekek, családok számára a legjobb kefalóniai strandok között vannak

 • Kefallinia.hu értékelés

  négy csillag

Nyaralási ajánlatok Lassiban

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok