Kefalónia szigetéről

Általános információk
Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Általános információk Kefallinia (Kefalónia) szigetéről

  • Elhelyezkedés: Görögország nyugati partvonala mentén, a Jón-tengerben
  • Koordináták: 38.232592, 20.570407
  • Megközelítheted: repülővel és hajóval is
  • Népesség: kb. 40.000 fő
  • Legmagasabb pont: Ainos (Megas Soros), 1629 m
  • Főváros: Argostoli

Kefalónia, Görögország egyik legszebb szigete egyben az egyik legváltozatosabb is.

Kefallinia, más néven Kefalónia vagy Cephalonia Közép-Görögország nyugati partja mellett fekszik a Jón-tengerben, a szárazföldtől kb. 50 kilométerre. A hét tagot számláló Jón-szigetek legnagyobb tagja: északról Lefkada, délről Zakynthos, keletről Ithaka határolják.

A kb. 780 négyzetkilométer nagyságú sziget leginkább zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított, helyenként kopárabb hegycsúcsokkal és magaslatokkal. Kefalónia legmagasabb csúcsa az 1629 méter magas Ainos, melynek környéke természetvédelmi terület.

Kefalónia szigete a térképen

A sziget lakossága kb. 40.000 fő, akik főleg a helyi mezőgazdaságból, a tengeri halászatból, és a főként nyári szezonra jellemző idegenforgalomból élnek. Kefalónia hegyes-völgyes lankáin sok a szőlőültetvény, így kiemelt szerepet kap a borászat (a sziget különlegessége a Robola nevű száraz fehérbor), és az olajfa ligetek miatt az olíva olaj termelése. Kefalónia legnagyobb városa, egyben fővárosa Argostoli: a sziget legnagyobb kikötője is itt található, ami akár méretes óceánjárókat is tud fogadni. Rajta kívül fontos kikötővárosok még Poros, Lixouri, Sami és Fiskardo települései. A kikötővárosok kötik össze Kefalóniát a szárazfölddel, illetve a közeli Jón-szigetekkel: a tengeren a vitorlások és halászhajók mellett kirándulóhajók, kompok és óceánjárók járnak.

Argostoli, Kefalónia fotogén fővárosa

Argostoli, Kefalónia fővárosa

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Kefalonia digitális útikönyv
Vesd bele magad a sziget igazi felfedezésébe! Számos, exkluzívan csak a digitális útikönyvben olvasható információ és leírás, extra tippek és ötletek, több száz képpel, több mint 500 oldalon!

A sziget történelme földrajzához hasonlóan változatos és gazdag: már a bronzkorból is találtak itt leleteket, Homérosz pedig az Iliászban is megemlítette a szigetet. Kefalónia az elmúlt évszázadokban volt török, velencei, angol, francia uralom alatt is, mígnem 1864-ben csatlakozott az egyesült Görögországhoz, a többi Jón-szigettel együtt. A második világháborúban a sziget olasz megszállás alá került, mígnem az olasz kapitulációt a németek mészárlással büntették.

1953-ban, a 'Nagy Jón földrengés'-ként emlegetett 7.1-es erősségű földmozgás nagyon sok települést romba döntött a szigeten: egyedül az északi rész, többek között Fiskardo vészelte át nagyobb károk nélkül. A sziget lakossága ebben az időszakban még jóval 100.000 fölött volt, azonban a földrengést követően rengetegen a görög szárazföldre, illetve más országokba költöztek.

Kefalónia legszebb tájain

Kefalónia az igézően kék tenger és zöldellő hegyvidékek hazája

Kefalónia

A sokak által az egyik legszebb görög szigetnek nevezett Kefalónia érintetlen természeti szépségei napjainkban igazi turistacsalogatók, változatos strandok és hegyes-völgyes, vadregényes tájak váltják egymást. A sziget nyugodt és biztonságos légköre mentes minden kapkodástól, messzemenőkig engedi kikapcsolódni a szigeten járót. Kefalónia szigete szinte mindenkinek ajánlható: családoknak, idősebbeknek, fiataloknak, a természet szépségei iránt érdeklődőknek, strandolni, napozni, vagy kalandozni vágyóknak.

Kefalónia nyaralás

A kristálytiszta vizű, kellemesen meleg tenger, a túrázásra csábító, zöldellő és virágzó erdők, a barátságos kis falvak, a vendégszerető helyiek mind-mind hozzájárulnak Kefallinia, avagy Kefalónia egyedülálló ragyogásához!


Assos, virágos ajtó, Kefalónia

Kefalónia

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint szedtük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studióktól a tágas apartmanokon át a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Utasbiztosítási
kalkulátor

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosításait, és válaszd ki a legjobbat!

Az aktuális utasbiztosítási kalkulátorban egy perc alatt összehasonlíthatod a legjobb utasbiztosítási ajánlatokat, ár és védelmi szint szerint sorba rendezheted őket, és azonnal meg is kötheted a kiválasztott utasbiztosítást, hogy nyaralásodon is a lehető legnagyobb védelmet élvezd.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Personal Tours logoUtazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok

Legolvasottabb cikkek, leírások

Top 5 strand

Myrtos beach

Petani beach

Lassi strandjai

Skala beach

Antisamos beach

Top 5 látnivaló

Melissani barlang

Az assosi erőd

Katavothres

Szent György vár

Lefkada

Top 5 város

Assos

Lassi

Skala

Argostoli

Fiskardo

Top 5 utazás

Kefalónia repülővel

Autót vagy robogót?

Kefalónia autóval

Utasbiztosítási kalkulátor

Szállások Kefalónián

Biztositas.hu
Personal Tours
Olympus