Kefalónia szigetéről

Általános információk
Kefalónia digitális útikönyv

Általános információk Kefallinia (Kefalónia) szigetéről

  • Elhelyezkedés: Görögország nyugati partvonala mentén, a Jón-tengerben
  • Koordináták: 38.232592, 20.570407
  • Megközelítheted: repülővel és hajóval is
  • Népesség: kb. 40.000 fő
  • Legmagasabb pont: Ainos (Megas Soros), 1629 m
  • Főváros: Argostoli

Kefalónia, Görögország egyik legszebb szigete egyben az egyik legváltozatosabb is.

Kefallinia, más néven Kefalónia vagy Cephalonia Közép-Görögország nyugati partja mellett fekszik a Jón-tengerben, a szárazföldtől kb. 50 kilométerre. A hét tagot számláló Jón-szigetek legnagyobb tagja: északról Lefkada, délről Zakynthos, keletről Ithaka határolják.

A kb. 780 négyzetkilométer nagyságú sziget leginkább zöldellő hegyekkel és dombokkal tarkított, helyenként kopárabb hegycsúcsokkal és magaslatokkal. Kefalónia legmagasabb csúcsa az 1629 méter magas Ainos, melynek környéke természetvédelmi terület.

Kefalónia szigete a térképen

A sziget lakossága kb. 40.000 fő, akik főleg a helyi mezőgazdaságból, a tengeri halászatból, és a főként nyári szezonra jellemző idegenforgalomból élnek. Kefalónia hegyes-völgyes lankáin sok a szőlőültetvény, így kiemelt szerepet kap a borászat (a sziget különlegessége a Robola nevű száraz fehérbor), és az olajfa ligetek miatt az olíva olaj termelése. Kefalónia legnagyobb városa, egyben fővárosa Argostoli: a sziget legnagyobb kikötője is itt található, ami akár méretes óceánjárókat is tud fogadni. Rajta kívül fontos kikötővárosok még Poros, Lixouri, Sami és Fiskardo települései. A kikötővárosok kötik össze Kefalóniát a szárazfölddel, illetve a közeli Jón-szigetekkel: a tengeren a vitorlások és halászhajók mellett kirándulóhajók, kompok és óceánjárók járnak.

Argostoli, Kefalónia fotogén fővárosa

Argostoli, Kefalónia fővárosa

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Kefalonia digitális útikönyv
Vesd bele magad a sziget igazi felfedezésébe! Számos, exkluzívan csak a digitális útikönyvben olvasható információ és leírás, extra tippek és ötletek, több száz képpel, több mint 500 oldalon!

A sziget történelme földrajzához hasonlóan változatos és gazdag: már a bronzkorból is találtak itt leleteket, Homérosz pedig az Iliászban is megemlítette a szigetet. Kefalónia az elmúlt évszázadokban volt török, velencei, angol, francia uralom alatt is, mígnem 1864-ben csatlakozott az egyesült Görögországhoz, a többi Jón-szigettel együtt. A második világháborúban a sziget olasz megszállás alá került, mígnem az olasz kapitulációt a németek mészárlással büntették.

1953-ban, a 'Nagy Jón földrengés'-ként emlegetett 7.1-es erősségű földmozgás nagyon sok települést romba döntött a szigeten: egyedül az északi rész, többek között Fiskardo vészelte át nagyobb károk nélkül. A sziget lakossága ebben az időszakban még jóval 100.000 fölött volt, azonban a földrengést követően rengetegen a görög szárazföldre, illetve más országokba költöztek.

Kefalónia legszebb tájain

Kefalónia az igézően kék tenger és zöldellő hegyvidékek hazája

Kefalónia

A sokak által az egyik legszebb görög szigetnek nevezett Kefalónia érintetlen természeti szépségei napjainkban igazi turistacsalogatók, változatos strandok és hegyes-völgyes, vadregényes tájak váltják egymást. A sziget nyugodt és biztonságos légköre mentes minden kapkodástól, messzemenőkig engedi kikapcsolódni a szigeten járót. Kefalónia szigete szinte mindenkinek ajánlható: családoknak, idősebbeknek, fiataloknak, a természet szépségei iránt érdeklődőknek, strandolni, napozni, vagy kalandozni vágyóknak.

Kefalónia nyaralás

A kristálytiszta vizű, kellemesen meleg tenger, a túrázásra csábító, zöldellő és virágzó erdők, a barátságos kis falvak, a vendégszerető helyiek mind-mind hozzájárulnak Kefallinia, avagy Kefalónia egyedülálló ragyogásához!


Assos, virágos ajtó, Kefalónia

Kefalónia

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint szedtük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studióktól a tágas apartmanokon át a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Milyen utasbiztosítást kössek, ha Kefaloniára utazok?

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Mi az ajánlott utasbiztosítás, ha Kefaloniára, illetve Görögországba utazom?

Nem mindegy, milyen utasbiztosítást köt a nyaraló, aki Kefalónia szigetén vagy Görögországban nyaral. Milyen utasbiztosítást érdemes kötni és miért?

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Personal Tours logoUtazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok

Legolvasottabb cikkek, leírások

Top 5 strand

Myrtos beach

Petani beach

Lassi strandjai

Skala beach

Antisamos beach

Top 5 látnivaló

Melissani barlang

Az assosi erőd

Katavothres

Szent György vár

Lefkada

Top 5 város

Assos

Lassi

Skala

Argostoli

Fiskardo

Top 5 utazás

Kefalónia repülővel

Autót vagy robogót?

Kefalónia autóval

Utasbiztosítási kalkulátor

Szállások Kefalónián