Corelli kapitány mandolinja

A könyv

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Corelli Kapitány mandolinja

Írta: Louis de Berniéres

Első, eredeti kiadás: 1994

Lous de Berniéres angol regényíró negyedik könyvét Corelli Kapitány Mandolinja (Captain Corelli's Mandolin) címmel 1994-ben adták ki. 

Már az író korábbi művei is sikeresek voltak, aminek elismeréseként Angliában a húsz legjobb fiatal regényíró közé választották. A Corelli Kapitány Mandolinja először Angliában jelent meg, rendkívüli sikerrel: a könyv olyan nagymértékű eladásokat produkált, amikre saját bevallása szerint még maga az író sem számított.

A kiadó Berniéres könyvét még egy tucat nyelvre lefordíttatta, így még több országban jelenhetett meg. A Corelli Kapitány Mandolinja nem csupán olvasói, de kritikai siker is lett: a kritikusok áradoztak róla, az angol sajtó egyöntetűen az év legfontosabb irodalmi művei közé sorolta.

Bár a könyv nem követi mindenben hűen a valós történelmi eseményeket, alapvetően mégis érdekes korrajznak és megtörtént eseményeken alapuló műnek tekinthető. A regény főszereplőjét is az író egy valós történelmi alakról, Amos Pampaloniról mintázta.

Magyarországon a könyv kétszer jelent meg, először 1998-ban (kiadó: Helikon), majd 2002-ben (kiadó: Magyar Könyvklub), mindkétszer Hajnal Péter fordításában.

A könyv sikerére való tekintettel a megfilmesítési jogok hónapokon belül elkeltek, és 2001-ben a történet a mozikban bemutatásra is került.

Kefalonia, Corelli kapitány mandolinja

Corelli Kapitány mandolinja könyv

Egy borító a több verzióban és kiadásban is készült borítótervek közül

Louis De Bernieres, a Corelli Kapitány Mandolinja írója

Az író, Louis De Berniéres portréja

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok