Assos

Jón-tengeri ékszerdoboz
Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Assos

  • Koordináták: 38.378168,20.540044
  • Megközelítheted: aszfaltozott úton
  • Miért keresd fel: Kefalónia egyik legszebb, legszínesebb falucskája, festői környezet, bájos utcaképek, közeli velencei erőd
Kefalonia FORUM

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoporthoz is, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

A jellegzetes, keskeny földnyelvre épült település virágos házaival, velencei stílusú épületeivel sokak szerint egyik legszerethetőbb falucska Kefalónián.

A semmivel sem összetéveszthető látványvilággal rendelkező Assost különleges fekvése, színesre mázolt házai, kellemes atmoszférája miatt keresik fel előszeretettel a szigeten nyaralók. A népszerűségben is csupán kevés más kefalóniai településsel összevethető kefalóniai városka meglehetősen kis méretű település, a dimbes-dombos táj épületeiben mindössze száz állandó lakos él.
Assos, Kefalónia szigetének egyik legszebb települése

Assos a messzeségben, a hasonló nevű félsziget előtt

Bár a mellette fekvő erőd sokáig jelentős szerepet játszott a sziget védelmében, Assos még a középkori időkben is aprócska településnek számított. Évtizedekkel ezelőtt, még a turizmus beköszöntése előtt is jelentéktelen halászfalu volt, melynek lakosai főként mezőgazdaságból éltek: a környező dombokat művelték és halászatból éltek. Az egykori halászfalu különlegességeit az elmúlt két évtizedben fedezték fel maguknak a nyaralók, így lassan Assos idegenforgalmi látványossággá avanzsált: lakosainak az ide látogató, itt megszálló turisták adnak megélhetést.
Assos, Kefalónia
Virágok, csónakok, színes házak
A kefalóniai Assosban több családi taverna, kávézó, sőt még szupermarket is található - előbbiekben tavasztól őszig fogyaszthatsz el egy kellemes ebédet, vagy ihatsz a nyári forróságban egy frissítő frappét. A téli hónapokra a tavernák és a többi vendéglátóhely többsége bezár, ilyenkor hónapokig mintha megállna az idő a faluban.

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Kefalónia útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Assos, Kefalónia

Assos, Kefalónia

Ha bejártad a település utcáit, a faluval épp szemközt elterülő, szintén Assos nevű félszigeten az erőd meglátogatására is lehetőséged nyílik. A 16. században épített velencei erőd bő fél órás sétával érhető Assos utcáiról, kanyargós ösvény vezet fel hozzá.

Assos színes házai, Kefalónia
Velencei stílusú építészet szerint készült házak
Assos önmagában egy látnivalóval is felér
A település minden oldala látványos
Virágos kapu, Assos, Kefalónia
Virágos ház, Kefalónia, Assos
Virágos ajtó Assos egyik utcáján
Assos leghíresebb ajtaja
Az öböl látképe, Assos
A félszigeten lévő padokra akár le is pihenhetsz, hogy zavartalanul élvezhesd Assos panorámáját
Nyári főszezonban a parkolás Assos szűkre szabott utcáin akár nehézkes is lehet, ugyanis az autókon kívül rendszeresen turistabuszok is hozzák az érdeklődőket - méretüknél fogva ők egy kis időre fel is tarthatják a forgalmat.
Assos virágos főtere
Utcaképek Assosban
Utcakép Assosban, Kefalónia egyik legszebb kisvárosában
Assos virágai
Assos, Kefalónia

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok