Autóbérlés / Motorbérlés

Mit bérelj Kefalónián?
Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Autót vagy motort bérelj Kefalónián?

A Kefalónia szigetével kapcsolatos fórumokon rendszeresen előjön a nagy kérdés: autót, vagy motort érdemes bérelni a szigeten? Összegyűjtöttünk néhány információt, és leírjuk mellé szubjektív tapasztalatainkat, amik segíthetnek Téged a döntésben!
Autó és motorbérlés Kefalónia szigetén
Amennyiben autóval utazol Kefalóniára, természetesen nincs szükséged külön jármű bérlésére, hiszen ezzel megspórolod a bérlés költségét. Viszont mi van abban az esetben, ha Téged is repülő, vagy busz hozott erre a bájos görög szigetre, ahogyan az ide érkezők többségét?
A döntés előtt érdemes szemmel tartanod, hogy Kefalónia még a görög szigetek között is kiemelkedően vadregényes, hegyes-völgyes tájakkal rendelkezik. Ennek megfelelően az egyébként jó állapotú utak is komolyabb emelkedőkkel, lejtőkkel tagoltak, és ezek a bérelt járműved is komolyabban igénybe fogják venni.

Ha legalább hárman-négyen vagytok, a kérdés el is döntetett, hiszen anyagilag jobban megéri az autó. De mi van akkor, ha ketten érkeztetek Kefalóniára? Többen vannak, akik úgy gondolkoznak, hogy már túl vannak más Jón-tengeri szigeti nyaraláson, pl. Zakynthoson és Lefkadán - és ott lehet, hogy elégnek bizonyult egy kisebb robogó. Nem árt azonban tudnod, hogy mindkettő érezhetően kisebb sziget, és bár Lefkada vadregényességben valóban Kefalóniához mérhető, a népszerű Zakynthos viszont sokkal könnyebben bejárható, és ott sík terület is bőséggel akad.
Autó, motorbérlés Kefalónia
A tippünk szerint ha csak 1-2 napra szeretnétek elszakadni a kefalóniai szállásotoktól, és csak azért szeretnétek járművet bérelni, mert strandolni szeretnétek az apartmanoktól és szállodáktól legtöbb esetben távolabb lévő tengerpartokon, vagy megnéznétek egy távolabb eső látnivalót, akkor a robogó is elég lehet. Ha van lehetőségetek, akkor érdemes nagyobb teljesítményű motort választani, mivel az 50 cm3-s robogók korlátozott menetteljesítményekkel és lassulási kapacitással bírnak az emelkedők miatt. A 80 cm3 alatti teljesítményű motorokat a kölcsönzők néhány esetben odaadhatják a B kategóriás jogosítványhoz is, azonban e teljesítmény felett már mindegyik kölcsönző nagy motorra érvényes jogosítványt ír elő. Üzemanyag fogyasztásban a robogó valamivel kevesebbet fog fogyasztani, mint egy autó, azonban a 2-3 literes, csekély fogyasztás az erősen változó domborzati viszonyok miatt igen nehezen lesz kivitelezhető.
Robogóbérlés, motorkölcsönzés, autóbérlés Kefalónián


Ha legalább 3, vagy annál több napra bérelnétek járművet, mi az autó mellett tennénk le a voksunkat: négy keréken sokkal gyorsabban odaérsz célodhoz, jóval több időd marad megállni az út mellett, gyönyörködni a tájban, és már a legkisebb kategóriájú autó is sokkal könnyedebben veszi a sziget természeti akadályait, mint egy robogó. A tapasztalatok szerint egy kis, vagy alsó középkategóriás bérautó fogyasztása a szigeten 6-8 liter / 100 km között alakul, vezetési stílustól függően.

Bármelyik közlekedési formát válaszd is, bízunk benne, hogy Kefalónia káprázatos szigete ugyanúgy le fog nyűgözni. Ne feledd: akár autót bérelsz, akár a robogó mellett teszed le a voksod, a sziget strandjainak, látnivalóinak felfedezéséhez a legbővebb tudást, és az olvasmányos, szakszerű segítséget a friss Kefallinia digitális útikönyv nyújtja, mivel sokkal több háttérinfót ad a legjobb térképek böngészéséhez képest is - nem hiába promózzuk az oldalon.

Hogy az utazás és a kalandozások közben is biztonságban légy, nézd meg az idei évben kefalóniai, illetve görög nyaraláshoz ajánott utasbiztosításokat. Tovább az aktuális utasbiztosítási kalkulátorhoz...

Ha meghallgatnád mások tippjeit és tapasztalatait is az autó ill. motorbérlés kapcsán, csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoporthoz.


Balesetmentes közlekedést, és szép úti élményeket kívánunk!


Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Melyik a legjobb utasbiztosítás?

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok