Az Assosi erőd

Védőbástya a kalózok ellen

Az Assosi-erőd

A nyugati részek védvonala.
  • Koordináták: 38.378168,20.540044
  • Megközelíthetőség: kövezett gyalogösvény
  • Közeli települések: Assos

Az Assos falucskával szemközt emelkedő félsziget Görögország egyik legnagyobb alapterületű, napjainkig fennmaradt erődítményét rejti.

Assos környékét a 15-16. században rengeteg támadás érte: a tengeren hajózó kalózok és fosztogatók előszeretettel portyáztak a Kefalónia ezen régiójában, alaposan megdézsmálva a lakosság javait. A sziget ezen részén élők az állandó zaklatásba belefáradva a kor egyik legnagyobb hatalma, a több Jón-szigetet is elfoglaló Velencei Birodalom segítségét kérték. Mivel az addigra már felépült Szent György kastély déli elhelyezkedése miatt a sziget teljes területét képtelen volt megvédeni, a velencei szenátus egy új erődítmény építését határozta el, hogy az a teljes nyugati partvonalat őrizete alá vegye, és az ott élőknek nagyobb védelmet biztosíthasson.

Assos erőd, Kefalonia
A várba köves sétány vezet, a főkapuig kb. 1,8 km hosszan
Az erőd maradványai a középkori idők elmúltával manapság mint idegenforgalmi látványosság népszerűek. A velenceiek dicsőségét ma már csak a helyenként a falakon megpillantható, kőbe vésett címerek hirdetik, az épületek többsége az elmúlt évszázadokban karbantartás hiányában elpusztult. Emiatt a félsziget tetején jobbára már csak a várfalak állnak, kevés korabeli épület maradt meg eredeti állapotában.

A félsziget teteje Assosból kb. fél órás sétával érhető el, melyet érdemes is rászánni annak, aki szeret túrázni. A domb felsőbb pontjairól festői kilátás nyílik a vidékre, főként a falu előtti öböl mutatós zöldes-kékes vizével.
Assos erőd

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Vesd bele magad a sziget igazi felfedezésébe! Számos, exkluzívan csak a digitális útikönyvben olvasható információ és leírás, extra tippek és ötletek, több száz képpel, több száz oldalon.

Assos erőd, Kefalonia
Az erőd masszív falai és bástyái körbehálózzák a félsziget tetejét
Assos erőd, Kefalonia
Néhol kőfalak és padok kísérik az utat felfelé
Kilátás az Assosi-erődből
Kilátás az erődből - az északi magaslatok is jobban kivehetővé válnak

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Karpathos sziget információk
Ciprus látnivalók, strandok
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Parga, Görögország