Sissia kolostor

Sissia kolostor

A délvidék kolostora.
  • Koordináták: 38.100448, 20.659698
  • Megközelíthetőség: aszfaltút
  • Közeli települések: Lourdas

A néphagyomány szerint a Sissia kolostort Assisi Szent Ferenc alapította.

A vallási intézményt Lourdas közelében, a településtől délkeleti irányban találod, a főútról egy kis aszfaltozott bekötőút vezet le hozzá. Az intézmény alapítását a 13. századra datálják, nevét a vélt alapítójáról kapta. A krónikák szerint a Sissia kolostor megalakulása után hamar a régió egyik leggazdagabb intézménye lett, számtalan festménnyel, ikonosztázzal, művészien kidolgozott üvegablakokkal, melyeket a benne élő szerzetesek készítettek az évek során. A velenciek is kiemelt intézményként kezelték - az uralkodásuk alatt a papok ünnepi körmenetet is bevezettek, ami a mai napig hagyomány. Az eredendően katolikus, Szűz Mária tiszteletére épített kolostor az elmúlt évszázadokban ortodox vallásúvá vált, idomulva Kefalónia, és egyben Görögország legtöbb kolostorához.

Sissia kolostor, főbejárat
A kolostor főbejárata
Az 1953-as földrengés rendkívül súlyos csapást jelentett a kolostornak: az épületek közül szinte mindegyik összeomlott, a falak és tornyok többsége ledőlt. A régi épületek maradványait meghagyták, ám az új kolostor néhány évvel később egy kicsivel odébb épült fel, a hagyományoktól eltérően nem a régi romjain alapul. A földrengésben megrongálódott régi épületmaradványok, támfalakkal megtámogatott falak még ma is megtekinthetőek a kolostor mellett délre vezető ösvény mentén, amit fenyőerdő és dús vegetáció vesz körül.
Sissia kolostor
Udvar
Sissia, udvar

Pergola a Sissa kolostor udvarában

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Sissia kolostor, Kefalonia
A régi kolostor falai kicsit odébb ma is állnak
Sissia, a régi kolostor

A több évszázados épületeket fenyőerdő veszi körül

Sissia, Kefalonia
Támaszok biztosítják, hogy az ódon falak ne roskadjanak össze

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal