Fakultatív programok

Kefalónia szigetén

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Fakultatív programok Kefalónián

Ha nincs lehetőséged Kefalóniát saját szervezésben, autót vagy motort bérelve felfedezni, akkor sem marad előtted ismeretlen a sziget: az utazási irodák idegenvezetői, illetve ezzel foglalkozó helyi szolgáltatók napi - heti rendszerességgel indítanak különféle fakultatív programokat a vendégeik részére.

A szervezett programokat az érkezés utáni órákban, vagy másnap az idegenvezető ismerteti az utazókkal, akik ekkor eldönthetik, melyiket veszik igénybe. A kefalóniai fakultatív programok többségének indulásához egy minimális létszám mindig szükséges - az is előfordulhat, hogy egy-egy program alacsony résztvevőszámmal is elindul, de abban az esetben magyar kísérő nélkül. Erről mindig a helyszínen az adott iroda idegenvezetője ad tájékoztatást, csakúgy mint a kirándulások pontos árairól.

Szigettúra

Fakultatív programként az egyik legjobb betekintést Kefalónia szigetéhez a szigettúrák biztosítják.

Utazási irodától függően többféle szigettúra létezik, ám kivétel nélkül mindegyik egész napos, tartalmas programot biztosít az utasoknak. A szigettúrák közös pontja a Gerasimos kolostor meglátogatása, a Robola bor kóstolása, a Drogarati barlang és a Melissani tó felfedezése. Van olyan szigettúra, amelyik útba ejti Argostoli és Lassi érdekességeit, pl. a Katavothres víznyelőt vagy a Szt. Theodor világítótornyot, van ami Kefalónia egyik legszebb településére, Assos faluba viszi a látogatót, közben megáll néhány fénykép erejéig a Myrtos beach fölötti megállók egyikében. 

Fakultatív program Kefalónián, szigettúra

 

A sűrű és sok megállóval tarkított fakultatív program alatt a menetrend meglehetősen feszes, ám  ha valaki nem szeretne autót vagy robogót bérelni, a szigettúrák egy élményekben gazdag nap erejéig jó betekintést adnak Kefalónia tájaihoz és érdekességeihez. 


Ithaka fakultatív

Az aprócska, ám legendás sziget egész napos program keretében látogatható meg, sőt ha szerencséd van, a hajókázás során akár delfinekkel is találkozhatsz.

Ithaka a legtöbb utazási irodánál szerepel fakultatív programként, hiszen Odüsszeusz szigetére és legendás hírére sokan kíváncsiak. A bájos, zöldellő hegyvidékekkel és smaragd öblökkel rendelkező Ithakán a programokon a résztvevők fürdőzhetnek egy-két strandon, és meglátogatják a sziget nyugodt hangulatú fővárosát, Vathit.

A program egész napos, a reggeli óráktól kora estig tart.

Fakultatív program Ithakára Kefalóniáról

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Hajókirándulás a keleti parton Fiskardóba

A hajókázás szerelmesei több órát is a vízen tölthetnek, hiszen a kirándulóhajó Kefalónia keleti partvonalán szeli a habokat a sziget legészakabbi részén fekvő kisvárosába, Fiskardóba.

Az általában a reggeli órákban kezdődő program Kefalónia déli részéről indul, végighalad a sziget partvonala mellett, ahonnan Ithaka magaslatai is jól láthatóak. A nyaralókat Fiskardo mellett még Sami kisvárosában is kiteszi a hajó, ahol kedvükre sétálhatnak, nézelődhetnek a résztvevők. Az egész napos kefalóniai fakultatív program során fürdőzésre is sor kerül a keleti part valamelyik - programtól függően északi vagy déli - smaragd öblében.

Kirándulóhajó Fiskardóba, fakultatív program

Zakynthos fakultatív

Kefalóniáról akár a legdélebbi Jón-sziget, Zakynthos is elérhető egy napos hajókirándulás keretében.

Már a reggeli órákban kifut a hajó, hogy a legdélebbi Jón-sziget, Zakynthos néhány érdekesebb látnivalóját is megtekinthessék az utasok. A megállók között az egyik legtöbbet fotózott görög strand, a Navagio beach is szerepel. Ugyan a délelőtti megállás miatt a nap még nem süti a partot, de a túrán résztvevők így is láthatják az impresszív sziklafalakat és a köztük lévő hajóroncsot. Innen a sziget másik természeti érdekességeihez, a Kék Barlangokhoz indul tovább a hajó, majd egy kis fürdőzés után az egyik zakynthosi falucskánál kikötve egy kis időre szárazföldre léphetnek a nyaralók.


BBQ hajókirándulás

Üvegfenekű hajó fut ki Argostoli kikötőjéből, hogy a néhány órás program keretében a víz alatti élővilág látványával karöltve egy kellemes, strandolós délutánt töltsenek el a vendégek.

A program részek a könnyűbúvárkodás, illetve az egyik kefalóniai strandon lehorgonyozva a különféle tengerparti játékok és sportok. A grillezésről a hajó legénysége gondoskodik, az utazóknak már csak a felszolgált mediterrán ételek jóízű elfogyasztása lesz a dolga.

Fakultatív programok Kefalónián

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Ainos túra

Kefalónia legmagasabb pontjának meghódítása.

A délutáni túrázós program a hegyekről és a kilátásról szól: több mint másfél ezer méteres magasságban, a kristálytiszta hegyi levegőn élvezhetik a résztvevők az egyedülálló panorámát. Az Ainos hegyről első osztályú kilátás nyílik a sziget déli részeinek öbleire, sőt mivel a program a kora estébe nyúlik, a naplemente látványa teszi teljessé.


Kefalóniai strandok fakultatív

A leghíresebb kefalóniai tengerpartok felfedezése.

Több program létezik, melyek a fakultatív kirándulásokon résztvevőket a legszebb kefalóniai strandokhoz viszik. A programok elsősorban a  Myrtos beachet, a Petani beachet, illetve a Xi strandot helyezik fókuszba, ahol több órás szabadidő keretében fedezhetik fel a nyaralók ezen partszakaszok szépségét.


Általánosan a kefalóniai fakultatív programokról:

  • a kefalóniai fakultatív programokról érdemes érdeklődni, illetve róluk beszámolni a Kefalonia FORUM nevű Facebook csoportban, ahol a csoport tagjai kérés esetén első kézből tudnak képeket mutatni a kirándulásokról, ill. véleményeket, élményeket megosztani.

  • a fakultatív programokat a helyi telepített idegenvezetők szervezik a nyaralók részére. A különféle programokban előfordulhatnak átfedések, és vannak olyan programok, amelyek csak egyik vagy másik irodánál / idegenvezetőnél találhatóak.

  • a fakultatív programok többsége csak megfelelő létszám esetén indul, továbbá a magyar asszisztencia is több esetben résztvevői létszám függvénye. 

  • az időjárás gyakran nagy befolyással bír a programokra, különös tekintettel a hajózást is tartalmazó fakultatívokra. Viharos időben, nagy tengeri hullámokkal a programok elmaradhatnak, erről a progam indulása előtt az idegenvezető nyújt tájékoztatást.

  • a fakultatív programok pontos és aktuális árait az idegenvezetők bocsájták az érdeklődők rendelkezésére, általában az érkezést követő utastájékoztatón.

  •  a fenti programok ízelítők és a magyar utazási irodák kefalóniai fakultatív programjain alapulnak, ezeken felül a nyaralóvárosokban még több más program is elérhető.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok