Utazási szabályok

Repülővel utazók részére

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Repülőgépes utazási alapok 2021

2021-es görögországi nyaralójáratok alapszabályai, főbb biztonsági előírásai

Ha 2021-ben charter nyaralójárattal utazol Görögországba, fontos hogy tisztában légy az alapvető idei repülési utazási szabályokkal.

2021-ben nincs túl sok változás a légiközlekedési szabályok terén az elmúlt évekhez képest, nagyobb változás utoljára 2019-ben történt. A Magyarországról Görögországba tartó nyaralójáratokat 2021-ben is a Travel Service üzemelteti, mely egységes utazási szabályokat állít fel minden járatára, így az alábbiak nem csupán a Kefalóniára utazókra vonatkoznak, hanem minden olyan nyaralóra, aki 2021-ben a Travel Service chartereivel repül.

Kefalónia repülős utazás, nyaralás

Mi az a charter?

A charter a légiközlekedés egyik több évtizedes múltra visszanyúló közlekedési fogalma. A charterek leegyszerűsítve olyan repülőgép járatok, melyeket repülőtársaságoktól utazásszervező irodák bérelnek ki utasaik számára. Az utazási csomagok részeként a charter járatok az indulási repülőtérről (ami Magyarországon rendszerint Budapest, de néhány úticél esetében Debrecen is lehet) egyenesen a célállomásra viszik utasaikat, átszállás nélkül. A charter repülőgéppel történő utazás az utazási irodáknál az utazási csomagok részét képezi, így nem kell vásárolni külön a repülőjegyet.

A charter járatokra értékesíthetnek az utazási irodák külön repülőjegyeket is (szállás nélkül), ám mivel az utazási irodák a charter járatok utasszámát általában az úticél szálláshelyeihez igazítják, így ez a lehetőség általában korlátozott, nem minden időpontra lehetséges a charter repülőjegy vásárlás - érdemes erről előzetesen az utazási irodáknál érdeklődni.

Magyarországról charter járatok Kefalóniára korábban kizárólag Budapestről indultak nyár elejétől kora őszig, ám 2020-ban már Debrecen is indulási helyként szerepelt, de a COVID-19 helyzet miatt onnan végül mégsem indult járat. 

Travel Service

A Travel Service cseh központtal rendelkező légitársaság, mely Travel Service és Smartwings néven üzemeltet járatokat. Magyarországon a cég elsősorban charterjáratairól közismert, a legtöbb hazai nyaralójáratot a mediterrán országok irányába a Travel Service üzemelteti. A magyar charterjáratok mellett saját hazájában Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is legnagyobb nyaralójárat üzemeltetők között szerepel. Repülőgép flottájában nagyrészt Boeing 737-800 és Boeing 737-700-as gépek szerepelnek.

Görögorszázi nyaralás, charter repülési szabályok

2021-es poggyász szabályok nyaralójáratokon

2021-ben a Travel Service charter járatain a kézipoggyász mérete maximálisan 8 kg lehetA kézipoggyász max. hossza 56 cm, max. szélessége 45 cm, max. mélysége 25 cm lehet, azonban a három méret összesen nem haladhatja meg a 115 cm-t, beleértve a nyelet és a görgőket.

Sokak számára kedvező változás jelentett, hogy 2019-et követően a feladott poggyász súlyhatára a korábbi évekhez képest megnőtt: 15 kg helyett 23 kg-ra emelkedett a súlybeli korlátozás, mely 2021-ben is érvényes.

A feladott poggyász nem haladhatja meg az alábbi méretbeli korlátozást: egyik oldal hossza sem lehet több mint 150 cm, és az oldalak hossza együttesen nem haladhatja meg a 250 cm-t.

Fontos: a feladott poggyászok együttes mérésének lehetősége már megszűnt! Korábban akár együtt is lehetősége volt az utasoknak lemérniük a csomagokat: pl. ha valakinek a 15 kg-s súlyhatárkor 18 kg volt a csomagja, de a vele utazónak csak 10 kg, és együtt mérették le a poggyászt, úgy az együttes mérés 28 kg-ja belefért az együttes 30 kg súlyhatárba, ami külön lemérve viszont felárköteles lett volna. Ez 2019-től teljesen megszűnt.

Ha valaki túllépi a 23 kg-os feladott poggyász súlyhatárt, a túlsúlyért felárat kell fizetnie a helyszínen, a gép indulása előtt. Maximum 32 kg lehet egy feladott poggyász súlya.

A charter járatokon utasonként 1 db kézipoggyász és 1 db feladott poggyász megengedett díjmentesen. Felár ellenében van lehetőség több csomagot is feladni.

Kefalonia sziget repülős nyaralás, last minute


Mi lehet a kézipoggyászban?

MINDIG a kézipoggyászba rakd az utazáshoz nélkülözhetlen dolgokat: 

- személyes irataid (személy igazolvány, útlevél, jogosítvány, stb);

- úti irataid (voucher, utasbiztosítás, stb);

- pénzt, bankkártyát;

- telefont, laptopot, táblagépet, fényképezőgépet;

- lakáskulcsot, autód kulcsát;

Repüléshez kapcsolódó alapszabály, hogy a főbb értékek mindig a kézipoggyászodban, Veled legyenek.

Ezen felül kézipoggyászban lehet még pl. telefontöltő, útikönyv, zsebkendő, váltás ruha,  max. 100 ml kiszerelésű folyadék átlátszó, újrazárható műanyag zacskóban, melynek űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert, stb.

Mi nem lehet a kézipoggyászodban?

SOHA ne tegyél a kézipoggyászodba 100 ml (1 dl) kiszerelést meghaladó folyadékot. Amennyiben nagyobb kiszerelésű folyadékot vinnél magaddal (pl. akár 2 dl bontatlan üdítőt, energiaitalt, stb), a biztonsági ellenőrzés során ki fogják venni a táskádból. Üdítőt, ásványvizet, egyéb italokat és ételeket a biztonsági ellenőrzést követően tudsz vásárolni, melyeket már akár a repülőgépre is felvihetsz magaddal.

Nem lehet továbbá a kézipoggyászban:

- szúró- és vágóeszköz (pl. borotvapenge, olló, kés, stb);

- spray, dezodor; 

- tűzgyújtásra alkalmas eszköz (pl. gyufa, tüzijáték, stb);

- drón;

- kéziszerszám (pl. ütvefúró, stb);

- kábításra, bénításra használt eszköz (pl. gázspray).

 


Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Utasbiztosítási kalkulátor

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok