Zakynthos

Kefalónia déli szomszédja

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Zakynthos

  • Megközelítheted: Kefalóniáról (Pessada kikötőjéből) komppal, a görög szárazföldről komppal, fakultatív programként hajóval Kefalóniáról, légi úton

  • Miért keresd fel: Kefalóniától eltérő hangulat, a legnyüzsgőbb Jón-sziget, van néhány dekoratív strand és természeti látnivaló

A legdélebbi Jón-szigetet virágokkal borított utcái, sűrű fenyőerdői miatt a velenceiek a Kelet Virágának is nevezték.

Zakynthos nem csupán a legdélebbi, de az egyik legkisebb méretű Jón-sziget is: Kefalóniánál, Korfunál és Lefkadánál egyaránt kisebb. Az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tett szert, évente több százezren látogatják. Természeti szépségek terén a vélemények szerint ugyan valamennyivel elmarad az északi testvérszigetektől - főként Kefalóniától és Lefkadától - azonban könnyű bejárhatósága, az utazási magazinok oldalain állandó szereplése, és viszonylag könnyű elérése miatt az egyik leglátogatottabb görög szigetté vált. Nagy szerepe van ebben a világ egyik legtöbbször fényképezett strandjának, a Navaggio beachnek is, aminek látványát egy évtizedekkel ezelőtt zátonyra futott hajóroncs teszi érdekessé. Zakynthos híres látnivalói közé tartoznak még a Kék Barlangok, melyeknél a víz varázslatosan áttetsző, világoskék színben pompázik. A sziget strandjai a déli részeken elsősorban aranyszínű homokkal, míg máshol, főként a nyugaton világos színű aprókaviccsal és kövekkel borítottak.

Zakynthos, Cameo sziget

Zakynthos, Cameo sziget

A sziget földrajzára a kettősség jellemző: míg a nyugati és északi részeken Zakynthost hegyvidékek szabdalják, a déli és keleti részeken többé-kevésbé sík, termékeny vidékek vannak. A települések zöme szintén a sík részre épült, Zakynthosra a hegyvidéki falvak kevéssé jellemzőek. A sziget állatvilágának egyik fő nevezetessége, hogy az álcserepes teknősök, más néven a Caretta Caretta teknősök nagy számban keresik fel Zakynthos homokkal borított partszakaszait, ugyanis a sziget Európában az egyik fő költőhelyüknek számít. 

Zakynthos fővárosa, Zakynthos város

Zakynthos fővárosa, ZakynthosvárosAz éjszakai élet rendkívül mozgalmas errefelé, Zakynthos városaiban számos bár és diszkó várja az itt nyaralókat. A sziget fővárosát szintén Zakynthosnak hívják: fotogén, bájos kisváros a keleti részen, egy természetes öböl mellett. Zakynthos legnépszerűbb települései közé tartozik Laganas, Tsilivi, Argassi, ahová a magyar nyaralókat is viszik az utazási irodák.

Zakynthos, kék barlangok

Kék Barlangok, Zakynthos


Melyik utasbiztosítást válasszam idén?

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Az idei évre vonatkozó utasbiztosítási ajánlásunkat itt olvashatod el.

Az utasbiztosítási kalkulátorban vesd össze egymással az ajánlott utasbiztosítási ajánlatokat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.