Poros

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Poros

  • Koordináták: 38.150944, 20.775758
  • Megközelítheted: aszfaltozott főúton
  • Miért keresd fel: impozáns természeti környezet
Poros Kefalónia szigetének egyik legfontosabb kikötőállomása, ahová a szárazföldről is érkeznek kompok. A város a tengeri közlekedésben betöltött fontosságán túl még szép fekvéséről is híres.

A település Kefalónián közepes méretű városnak számít a maga ezer fős állandó lakosával. Mivel a nyári szezonban a Porostól mindössze egy kilométerre lévő, hullámtörőkkel is védett kompkikötőbe futnak be a görög szárazföldről, Killiniből érkező kompok, így a városnak ezekben az időszakokban megnő az átmenő forgalma. A település azonban a nagyobb látogatottságra alaposan fel is készült, mivel számos taverna, bár, és kávézó is található itt, továbbá a környéket ellátó benzinkutakra is itt bukkanhatsz rá.
Poros város, Kefalónia
Poros, déli bejárat
Poros földrajzilag meglehetősen szép helyen, a sziget délkeleti oldalán fekszik, ahol a hegyek és a Jón-tenger találkoznak. Természeti környezete igazán magával ragadó: a városka mögött zöldellő erdőségekkel bőven megáldott hegyek magasodnak, a tengerben helyenként kiálló sziklacsoportok dacolnak a hullámok erejével, a tenger pedig a kék több árnyalatában pompázik.
Tavernák Porosban
Több túraútvonal is indul Poros környékén, amelyeken végighaladva több helyen is magadba szívhatod a Poros környéki hegyek panorámáját, és természetesen magát a káprázatos Jón-tenger látványát.

Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoporthoz, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Poros zöldellő hegyek előtt fekszik
A házak egy része sziklakiszögellésekre, a többi a hegyek lábánál lévő sík részre épült
Poros, Kefalónia
Poros nagytotálban
Komp porosban
A városka kikötője a déli részen fogadja a méretes kompokat
Kompkikötő, Poros
A kompkikötő mellett kisebb hajókat és halászbárkák ringatóznak
A település a nyaralóknak nem csupán a tavernákkal és bárokkal kedvez, hanem van két viszonylag kis méretű, közepesen kiépített strandja is - mindkettő főszezonban napernyőkkel kiépített, fövenyük kisebb-nagyobb kavicsokkal borított. A part színvonalát tükrözi, hogy évek óta megkapja a Kék Zászló minősítést is.
Poros város, Kefalónia
Poros, Kefalónia
A település mögött egy látványos, magas falú szurdok található, amelyen átvágva a főút bekanyarodik Poros utcáira. Amíg az aszfalcsík a szinte függőleges sziklafalak között kanyarog egy rövid ideig, jusson eszedbe, hogy a helyi legendák szerint a szurdok magától Herkulestől származik, aki egyetlen csapásával vágta ketté a hegyet.

Ha egyénileg utazol Kefalóniára és szállásokat keresel Porosban, erre tessék:

 

Apartmanok és studiók Porosban

Szurdok Poros határában

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok