Argostoli

Kefalónia fővárosa
Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Argostoli

  • Koordináták: 38.172589,20.49364
  • Megközelítheted: aszfaltozott főutakon, Lixouriból komppal
  • Miért keresd fel: a sziget legnyüzsgőbb városa, számos üzlet, elegáns terek, méretes kikötő, több érdekes környékbeli látnivaló
Kefalonia FORUM

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoporthoz is, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Kefalónia fővárosa 1757 óta a sziget központja, egyben a legnagyobb méretű település a szigeten.

A sziget déli részén, közvetlenül a tengerparton fekvő város területét és lakosságát tekintve egyaránt egy magyar kisvároshoz hasonlítható, mintegy tízezer állandó lakossal rendelkezik. Argostoli szépen fejlődött egészen a XX. század első feléig, amikor a második világháborúban súlyos károkat szenvedett, épületeinek nagy része megsérült. A helyreállítás még javában zajlott, amikor az 1953-ban bekövetkező, hírhedt Jón-földrengés még azt is elpusztította, ami egyben maradt a háborút követően. A régi, velencei stílusú épületek nagy része teljesen megsemmisült, kevés ház élte túl napjainkig eredeti formájában. Argostoli épületeinek nagy része így modern építésű, ám mivel igyekeztek sokat eredeti kinézetük szerint felújítani, a városka sok utcaképén érhető tetten még manapság is az egykori hangulat.
Argostoli kikötője
Argostoli, Kefalónia fővárosa
Sétálóutca Argostoliban
Argostoli központjában séta közben számos különféle üzletet, kávézót és tavernát találhatsz, gyakorlatilag szinte bármire is van szükséged, itt megtalálod. Kefalónia fővárosában bukkanhatsz rá a sziget legnagyobb színházára, nem messze tőle pedig a Régészeti Múzeumra is, ahol több ezer éves ereklyéket őriznek a görög és római korokból. Utóbbi intézmény jelenleg felújítás alatt van, gyakran hetekre bezárják, így némi szerencse elkél a meglátogatásához.

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Argostoli, Kefalónia fővárosa
A főváros kikötőjében helyi halászok bárkái is horgonyoznak
Argostoli szűkre szabott úthálózatában gyakran találkozhatsz szűkös utcákkal, melyek közül számos az egyirányú - de ezek nagyrészt a település központjában, a belvárosi részen vannak, a külső részek főútjai már szélesek és kétirányúak. A legforgalmasabb rész rendszerint a kikötő és környéke, mellyel az út is párhuzamosan halad - itt a tenger mellett haladva a nyüzsgőbb nyári napokon akár forgalmi dugók is kialakulhatnak. Utóbbi nagyrészt a helyieknek köszönhető, akik gyakran vészvillogóval megállva egy-két percig egy teljes sáv haladását akadályozhatják.
Argostoli, sétálóutca
Utcaképek Argostoliban
Kefalónia, Argostoli
Argostoli, kikötő
Argostoli főváros
Argostoli város
Kefalonia, Argostoli

Argostoli, Kefalónia - színes bougainvilleák és leanderek, zöldellő pálmák minden mennyiségben

Argostolitól nem messze, a félsziget északi oldalán találod a Szt. Theodor világítótornyot, avagy másik nevén Fanarit. A világítótorony körül sziklás partvidék fogad, továbbá kilátás Kefalónia nyugati részére, melyet Paliki-félszigetnek hívnak - még az éppen szemközt elterülő város, Lixouri is kivehető.

Szintén Argostoli környékén figyelhetsz meg egy érdekes geológiai jelenséget: a Katavothres nevű víznyelő a város északi határában elnyeli a tengervizet, hogy ugyanaz a víz föld alatti ereken és természetes csatornákon keresztül több tucat kilométer megtétele után a sziget másik oldalán bukkanjon fel. A víznyelő sziklái mellé egy vízimalmot és egy bárt építettek, utóbbi éjszakánkánt megtelik fiatalokkal. A Katavothres víznyelőt és a Fanari világító tornyot ugyanazon a fővárost északon megkerülő, Lassi irányába tartó úton közelítheted meg.

A fentieken kívül két további híres építmény is kapcsolódik Argostolihoz: a Drapano (más néven De Bosset) híd, amely a kefalóniai fővárost 950 méter hosszan köti össze az öböl másik oldalával, illetve az ugyanezen híd mellett álló, több méter magasra nyúló Obeliszk. A hidat 1812-ben emelték először fából, majd 1842-ben kőből teljesen újjáépítették. Bár régen autósok is át tudtak vele kelni az öböl felett, ma már csak gyalogosforgalmat engedélyezik rajta.

Utcakép Argostoliban

Többet szeretnél tudni Argostoliról?

A legújabb Kefallinia digitális útikönyvből sokkal többet is megtudhatsz a sziget érdekes fővárosáról! A legnagyobb település egyedi látnivalóiról, a legszebb terekről, a legjobb sétálóutcáról, az érdekesebb épületekről, szobrokról, sőt: még a kikötőről is külön fejezetben olvashatsz!

Kefalonia digitális útikönyv - Argostoli Guide
Argostoli, Kefalónia fővárosa
Argostoli tér
Színház Argostoliban
Argostoli egyik legszebb tere
Az Obeliszk Argostoliban

Melyik a legjobb utasbiztosítás?

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Az idei évre ajánlott utasbiztosítások.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Ciprus látnivalók, strandok