Delfinek

Közönséges és csíkos delfin

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv

Közönséges delfin

Delphinus delphis

Csíkos delfin

Stenella coeruleoalba

  • Hossz: kb. 2-2,5 m

  • Súly: kb. 100 kg

  • Élőhely: 0 - 150 méteres mélység

Kefalónia, és egyben Görögország legnépszerűbb tengeri emlősei.

A görög halászok által is nagyra becsült és tiszteletben tartott delfinek időnként fel-feltünnek a sziget körül, hajókat és csónakokat követve. Kefalónián a leggyakrabban látott két delfinfajta a külsőre igen hasonló csíkos delfin, valamint a közönséges delfin. Fő megkülönböztető jegyük, hogy a csíkos delfin oldalán sötétebb csíkok láthatóak, a hasa is rózsaszínes árnyalatú, míg a közönséges delfin hasa szürkés-fehér. Méreteiben a két fajta nagyjából megegyezik: mindkettő maximálisan 2,5 méteresre, és 80-130 kg közötti súlyúra nő meg.


A közönséges delfin jobbára a part menti vizeket, míg csíkos rokona a távolabb eső, mélyebb részeket kedveli. Nagyon gyors és mozgékony állatok, akár 50 km/h sebességre is képesek felgyorsítani. Igazi akrobaták, a vízből kiugráskor akár 5-6 méter magasra is felérnek. A víz alatt 5-10 percig bírják, ilyenkor akár 150-200 méter mélyre is lemerülnek, de nagyobb mélységek látogatása után fel kell jönniük levegőért.

Delfinek Görögországban

A delfinek játékos és rendkívül intelligens állatok

Nagyon társas lény, szinte minden példány kisebb-nagyobb csapatokban él. Érdekesség, hogy a két delfinfaj gyakran egymással is alakít csoportot, sokszor figyeltek meg már vegyes csapatokat.

Elsősorban ragadozók: főleg halakkal, polipokkal, rákokkal táplálkoznak. A túlzott halászat, és emiatt a tengerekben előforduló egyre kevesebb táplálék miatt egyre apad a számuk, emiatt védett állatok.

A delfinek 4-5 évesen válnak felnőtté, és egészen 30-35 éves korukig élnek. Rendkívül intelligens állatok, egymással jól kommunikálnak víz alatti hangjelekkel - akár csapatmozgásokat is képesek koordinálni!

Delfint fotóztál a Kefalónia körüli vizekben? Oszd meg velünk a képet, töltsd fel a Kefalonia FORUM facebook csoportba!Delfinek Kefalónia, Zakynthos, Lefkada, Korfu

Delfinek

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok