Myrtos beach

Görögország egyik legszebb strandja
Kefalónia digitális útikönyv

Myrtos beach

 • Elhelyezkedés: északnyugat
 • Koordináták: 38.342567, 20.536417
 • Megközelíthetőség: aszfaltút
 • Kiépítettség: parkoló, időszakosan napernyők és napágyak, alkalomszerűen beach bár
 • Föveny: aprókavics, kavics
 • Közeli települések: Divarata
Kefalonia FORUM

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

A Myrtos, Kefalónia méltán híres és elismert strandja a sziget egyik legvonzóbb, legnépszerűbb partszakasza.

Számos turisztikai magazin és utazási iroda sokszor magát Kefalóniát is ezzel a páratlan fekvésű öböllel mutatja be: Myrtos beach monumentális látképe ezreket csábít a szigetre évről-évre. Nem csodálkozunk rajta, hiszen a Myrtost már többször is Görögország legszebb strandjának választották, továbbá a különféle magazinok 'a világ legszebb strandjai' szavazásain is igazán előkelő helyeken szokott szerepelni.
Myrtos beach, Kefalónia
Myrtos beach, Kefalonia sziget
Maga a strand két nyugati hegy, az Agia Dinati és a Kalon Oros lábánál fekvő tekintélyes tengeröböl, vakítóan hófehér kavicsos fövennyel (mely időszakonként sárgás árnyalatokat vehet fel), és a kék minden árnyalatában játszó tengerrel. A strandot körülvevő hegyek gyér növényzete még a legnagyobb nyári forróságban is zöldell, így kiegészítve a Myrtos páratlan látványát.

A Kefalónia nyugati partján vezető főút mellé több kilátót is építettek a strand megcsodálására, így többször is alkalmad nyílik fentebbről is megtekinteni és lefotózni a gyönyörű strandot. A Myrtos szépségét az is bizonyítja, hogy szinte sohasem üresek a kilátók - sorban állnak meg az autók, zoomolnak az objektívek, kattognak a fényképezők.
Myrtos, Kefalonia
Türkiz hullámok mossák a fehéren világító partszakaszt
A tenger hihetetlen színeit a Myrtoson szinte mindenhol jelen levő, vakítóan fehér mészkőnek köszönheti, amely a környező hegyeket alkotja - a föveny kavicsainak is ez a fő anyaga. A mészkövet a tenger hullámzáskor belemossa a vízbe, és ettől kapja meg különleges szinezetét a víz. Az élénkség a hullámzás intenzitásától függ: minél nagyobbak a hullámok, annál kékebb színekben pompázik a tengeröböl. Érdekesség, hogy Myrtosra leérve nem csupán kavicsokat, de a strand egyes részein igen finom mészkőport is találhatsz.

Már fentről, a magasban lévő kilátókból is látod, mikor csendes a víztükör, és mikor nagyok a Myrtosnál hullámok: amikor a kék szinte vakítóan kék színsávokban pompázik, biztos lehetsz benne, hogy a partra leérve nem lesz sík a víztükör.

Kefallinia digitális útikönyv

Kefalónia útikönyv

A legnagyobb magyar nyelvű tudásbázis Kefalóniáról, már 800+ oldalon remek képes olvasnivalókkal, extra információkkal, nélkülözhetetlen alapot adva a sziget megismeréséhez!

Myrtos beach Kefalonia
Myrtos beach | Kefalónia
Myrtos
Myrtos
Myrtos
Myrtos
Myrtos beach
Myrtos strand, Kefalonia
Napernyők sora a világ egyik legszebb tengerpartján
A talán leghíresebb kefalóniai strand megközelítése igen egyszerű, ugyanis jó minőségű aszfaltozott utat építettek hozzá, amelyen akár még a kisebb buszok is elférnek. A sziget nyugati oldalán vezető főútról Divarata település központjában kell lefordulnod, tábla jelzi az irányt. A településtől már csak mindössze másfél kilométer hosszú, kanyargós útszakasz vár.

Lent a part mögött viszonylag nagy méretű parkoló fogad, ám a főszezonban még akár ez is megtelhet, olyankor az út szélén is autók sora parkol. Mivel az öböl maga igen tekintélyes méretű, ezért a legnagyobb zsúfoltságkor sem kell tömegekre számítanod, a nyaralók kényelmesen elférnek a partszakasz teljes hosszában. Myrtos középső részén időszakonként bérelhető napernyőket, napágyakat, sőt beach bárt is találhatsz, ahol ihatsz egy jó frappét, vagy fogyaszthatsz valami harapnivalót - ám ez nem rendszeres, az utóbbi években többször előfordult, hogy még a nyár közepére sem volt a part semmilyen formában kiépítve. Utóbbi miatt nem árt, ha hozol magaddal napernyőt és némi enni- és innivalót.

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Myrtos beach, Kefalonia sziget
Myrtos beach, hullámzás
A hullámok játéka és ereje lenyűgöző látvány
A Myrtos partja gyorsan mélyül, 3-4 méterrel bentebb már nem ér le a lábad. Fürdőcipő használata opcionális: ha vittél magaddal akkor a kavicsos part miatt érdemes lehet felvenned, bár sokan fürdenek anélkül is.

A Myrtoson az aktuális széljárástól és áramlatoktól függően nyugodt víztükör éppúgy fogadhat, mint méteres hullámok, utóbbinál kifejezetten elkél az elővigyázatosság. A strand középső részén úszómester is felügyelheti az úszók biztonságát, aki veszélyes méretű hullámzáskor akár piros zászlót, azaz fürdési tilalmat is kihirdethet.

Nyugati fekvése miatt naplementekor különleges, narancssárgás színekben pompázik a strand, sokan keresik fel ekkor is a Myrtost, vagy akár maradnak tovább.

A Myrtos beachnek filmes vonatkozása is van: a Corelli Kapitány Mandolinja c. moziban a parton talált bombát ezen a strandon robbantották fel.
Myrtos

Myrtos beach


Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

 • Myrtos beach

  Myrtos fenséges strandja Kefalónián járva kötelező program: a zöldellő hegyek által körülvett, monumentális öböl a kilátókból nézve és a tenger habjaiban megmártózva is színtiszta élmény!
 • Látvány

  Öt csillag
  Strand ikonként természetesen ötcsillagos.
 • Kiépítettség

  három csillag
  Van amikor alapszinten kiépítik, de van amikor semmit nem találsz
 • Családbarát

  három csillag
  Sokszor előfordulnak nagy hullámok, a kiépítettség néha nem létező fogalom
 • Kefallinia.hu értékelés

  Öt csillag
Myrtos beach

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok