Corelli kapitány mandolinja

A film

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Corelli Kapitány Mandolinja

Captain Corelli's Mandolin

A hollywoodi film, ami sokakkal ismertette meg Kefalónia szigetét.

"Kefallínia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefallíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is.

Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is. Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefallínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát."

Az 1994-ben megjelent bestseller alapján készült film hét évvel később, 2001-ben került a mozikba, impozáns szereplőgárdával. A Nicolas Cage, Penelope Cruz, Christian Bale, és John Hurt főszereplésével leforgatott Corelli Kapitány Mandolinja mozi a második világháború éveiben játszódó szerelmi történetet mesél el, drámai keretek között.

A film forgatása 2000-ben kezdődött, és a hollywoodi szokásoktól eltérően nem más helyszíneken, hanem valóban Kefalónián forgatták a legtöbb jelenetet. A díszletek legnagyobb részét a sziget keleti részén található Sami városkában, illetve annak környékén építették fel.

Az olaszok partra szállási jelenetéhez, majd meneteléséhez szintén Sami kikötőjét alakították korhűvé. Sami itt a fővárost, Argostolit személyesítette meg. A filmbéli táncos, zenés vigasság részleteit a Sami feletti dombokon, az Agia Fanentes kolostornál filmezték le, külön díszletházakat felhúzva a jelenetnek.

Corelli Kapitány mandolinja, Kefalonia

A háttérben Assos is megjelenik

Az olasz haderő táborát Antisamos strandján valósították meg, itt került sor a parton játszódó jelenetek leforgatására. A tábor felépítéséig, illetve a felvételek elkészültéig a strandot lezárták, nem volt látogatható. Az ide vezető út a forgatás idején még nem volt aszfalttal borítva, a stáb egyszerű földúton közlekedett.

Sami és Antisamos között, Dikhalia romjainál vették fel a legtöbb falusi jelenetet, azonban a díszlet nagy részét sajnos a forgatás után lebontották, így azok ma már nem tekinthetőek meg.

A partra sodródott, majd ugyanott felrobbantott török bomba jeleneteit a Myrtos beach-en vették fel, de szintén a Myrtos a főszereplő az olaszok tengerben fürdőzési, parton éneklési jeleneténél is.

Corelli Kapitány mandolinja, Myrtos beach, Kefalonia

Bomba robban a Myrtos beachen

Több kisebb jelenetnél, főleg a korhű épületek előtt játszódóaknál a sziget kistelepüléseinek régi házai kaptak szerepet, Dhomatában és Karavomiloson.

A Kefalónia keleti oldalán magasodó hegyek között, Horgota apró öblében dobta bele Penelope Cruz-t Christian Bale a tengerbe.

A filmet a készítői az elnyomás ellen harcoló, elhunyt görög ellenállók, valamint a több ezer olasz katona emlékének ajánlották, akiket a német katonák kivégeztek 1943-ban.

Corelli Kapitány mandolinja film, Kefalonia

A hegyekben díszletvárost is építettek


Corelli kapitány mandolinja

Myrtos beach a Corelli Kapitány mandolinjában

Corelli Kapitány mandolinja film, Kefalonia

Horgota, ahol Penelopé Cruz és Christian Bale is megfordult

Corelli Kapitány mandolinja film, Sami, Kefalonia

Háborús jelenetek forgatása Sami kikötőjében (a filmben a kefalóniai város Argostolit személyesítette meg)

Corelli Kapitány mandolinja film, Antisamos beach Kefalonia

Az olaszok tábora Antisamos beachnél

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Vesd bele magad a sziget igazi felfedezésébe! Számos, exkluzívan csak a digitális útikönyvben olvasható információ és leírás, extra tippek és ötletek, több száz képpel, több mint 500 oldalon!

Találd meg a legjobb utasbiztosítást!

Utasbiztosítási kalkulátor

Biztositas.hu kupon utasbiztosítás

Milyen utasbiztosítás ajánlott görög, illetve kefalóniai nyaralás esetén az idei évben?

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Rodosz GUIDE - nyaralási információk, a legjobb látnivalók és legszebb strandok
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok