Kötelező nyomtatvány 2020. 07. 01-től

A Görögországba belépők részére

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Utolsó frissítés: 2020. 07. 01. (frissítve)

Kötelezően kitöltendő utasregisztrációs nyomtatvány a Görögországba belépőknek 2020. 07. 01-től (PLF)

Görögország 2020. július 1-től az ország lakosainak és az utazók egészségügyi biztonságának érdekében kötelezően előírja egy regisztrációs nyomtatvány kitöltését, melyet még az országba belépést (határátlépést) megelőzően kell kitölteni maximum 72 órával, minimum 48 órával előtte.

Az online kitölthető nyomtatványon többek között meg kell adni az utazók nevét, otthoni címét, valamint a helyet is, ahol megszállnak.

Mi az amit jelenleg (07. 01) tudunk erről? Összegyűjtöttük!

Kötelező nyomatvány a Görögországba érkezőknek 2020 július 1-től

A görög határátlépéshez szükséges nyomtatvány a PLF, avagy utasregisztrációs űrlap 

Az online nyomtatvány elérhetősége (új ablakban nyílik meg): travel.gov.gr

A regisztrációs nyomtatványról

A Görögországba történő sikeres határátlépéshez 2020. 07. 01-től kötelezően kitöltendő nyomtatványt a jelenleg elérhető információk alapján minden esetben, minden utas számára ki kell tölteni, akár légi úton, akár szárazföldi határátkelőn, akár a tenger felől, hajóval vagy komppal érkezik az országba. Lehetséges, hogy később ezt a kört szűkíteni fogják, vagy változtatnak rajta, ám a hivatalos kormányzati űrlap kitöltése jelenleg minden utazóra vonatkozik, külön-külön.

A Passenger Locator Form (PLF), avagy utasregisztrációs űrlap kitöltésére időkorlát is megszabásra került: maximum 72, minimum 48 órával a határátlépés előtt kitöltendő az online regisztrációs oldalon.

A regisztrációs űrlap kitöltése itt érhető el (angol nyelvű): https://travel.gov.gr/

Kötelező nyomtatvány Görögországba érkezéskor

Figyelem: Görögországba július 1-től kizárólag regisztrációs űrlappal lehet belépni, bármilyen határt is válasszon az utazó! QR kód hiányában a határokon nem engedik át, illetve amennyiben repülővel érkezne az országba, már felszállás előtt a légitársaság is ellenőrzi ennek meglétét. Amennyiben becsekkolásnál / okmányellenőrzésnél az utazó nem rendelkezik QR kóddal, 07. 01-től a légitársaságok megtagadhatják számára a felszállást!

További figyelmet kíván, hogy minden egyes utazónál külön-külön el kell végezni a regisztrációs folyamatot - ha egy családból négyen utaznak, mind a négy családtagnak regisztrálnia kell. Ha kiskorú gyermek is van az utazók között, őt is külön be kell regisztrálni (hogy ő is kapjon QR kódot), a nála megadott telefonszám és az e-mail cím viszont lehet a szülőké.

Az űrlap első verzióinál régiót is jelölni kellett, ám ennek kiválasztását 07.01-étől - egyelőre - nem kéri a rendszer.

Ha kérné a régiót, akkor aki Kefalóniára, Lefkadára, Zakynthosra, Korfura szeretne utazni, annak a Temporary Address-nél a State / Province -nél IONIA NISIA (magyarul: Jón-szigetek)-et kell kiválasztania.

További főbb régiók közül néhány: 

Kréta - Kriti
Rodosz, Karpathos - Notio Aigaio
Thassos - Voreio Aigaio
Parga - Ipeiros
Tolo - Peloponnisos
Nei Pori, Sarti, Paralia-Katerini - Kentriki Makedonia

Az űrlap 07. 01-én érvényes verziójánál a Görögországban lévő szállás (Permanent Address) településnevét, az ehhez tartozó irányítószámot, továbbá ha van, akkor az utcát és a házszámot kötelező megadni. Utóbbiakat egyéni utazás kapcsán a szállásadó, míg szervezett utazásnál az utazásszervező tudja megadni.

Kefalonia szigetéhez irányítószámok: www.xo.gr 
(új ablakban nyílik)

Lefkada szigetéhez irányítószámok: www.xo.gr (új ablakban nyílik)

Az űrlap sikeres kitöltését követően a kitöltő által megadott e-mail címre egy automata visszaigazolás érkezik, majd néhány órán belül egy QR kódot is kap, melyet egyedileg generál a rendszer. A QR kód jelenleg nem azonnal, hanem néhány órával később érkezik meg, először csak automata válaszüzenetet küld a rendszer a megadott e-mail címre.

Fontos, hogy a regisztrációs űrlap kitöltése angol karakterekkel (ékezetek nélkül) történjen, mert ékezetes szöveget nem fogad el jelenleg a rendszer.

Kefallinia QR kód

Így néz ki egy QR kód 

Az így kapott QR kódot kinyomatva, vagy okostelefonon bemutatni kötelező a határátlépések során. A QR kódot a határellenőrzés során beszkennelik, és a rendszer kockázatelemzést végezve vagy továbbengedi az országba az utazót, vagy a határállomás egészségügyi szakembereihez küldi tesztelésre. Akiket letesztelnek, az általuk előzetesen lefoglalt és bejelentett szálláshely környékén kell tartózkodjanak, amíg a teszt eredményét nem közlik (max egy napos időtartamra kell számítani a teszt eredményének megérkezéséig).

Akit a rendszer ellenőrzésre kiválaszt és negatív a teszt eredménye, folytathatja a nyaralását, akinek viszont pozitív az eredmény, az két hétre az adott régió kijelölt karanténszállodájába kerül a görög állam költségére.

A koronavírus elleni védekezés jegyében hozott intézkedést a tervek szerint az idei évben végig, de legalább augusztus 31-ig fenntartják.

Mind az egyéni, mind a szervezett utazást választóknak saját maguknak kell gondoskodniuk az űrlap kitöltéséről, azonban szervezett utaknál az irodák többsége segédletekkel is segít ennek helyes kitöltésében.

Kötelező nyomtatvány Görögországba érkezéskor
Kefalonia repülős nyaralás

Protokollok az autóval, a repülővel, illetve a vízi úton Görögországba érkezők számára 2020. 07. 01-től

Légi úton (repülővel érkezők)

Leszálláskor személyzet ellenőrzi az érkezőket, ill. egyedileg megvizsgálják a kitöltött regisztrációs form egyedi QR kódja alapján a megadott adatokat és azok helyességét.

Amennyiben mindent rendben találnak, az utas felveheti a poggyászát, illetve indulási ország függvényében továbbmehet az útlevél ellenőrzésre. Amennyiben indokolt, illetve a kód alapján végzett kockázatelemzés további vizsgálatot kér, akkor az utasokat egészségügyi szakemberek tesztelhetik, a szűrési eredményeket az utasnak pedig az általa előzetesen, az űrlapon kijelölt lakhelye környékén kell megvárnia (max 1 nap).

Maszk viselése, ill. biztonságos távolság betartása a repülőtereken kötelező.

Szárazföldön (autóval, motorral, busszal érkezők)

Szárazföldön (autóval / busszal érkezők)

Határra érkezéskor be kell mutatni a kitöltött űrlapot, vagy annak QR kódját. 

A határellenőrzések során az útlevélkezelők a nyomtatvány alapján, amennyiben mindent rendben találtak, akkor az utast továbbengedik az országba, iránymutatást adva a légúti fertőzéses tünetek esetére érvényes kötelező protokollról.

Ha valaki több helyet is meglátogat Görögországban, akkor kötelező a következő egy hétre vonatkozó útvonaltervét, ill. tartózkodási helyét is bemutatni - ezt az ország közútjain több helyen is felállított ellenőrzőpontokon is kérhetik.

Ha valaki az adatai, ill. tünetei alapján a koronavírus fertőzés gyanúját mutatja, azt a helyszínen egészségügyi szakemberek ellenőrizhetik, ill. a QR kód alapján a rendszer kockázatelemzést véges - ilyen esetben az eredményekig az utas köteles az űrlapon is bejelentett tartózkodási helyszín környékén maradnia, mely max 1 nap.

Vízi úton (komppal, hajóval érkezők)

A Görögországba vízi úton érkezőknél - hasonlóan a légi utazáshoz - elsőként a regisztrációs űrlapot ellenőrzik, akár gyalog, akár kompon szállítva saját járművel érkezne az országba.

Az űrlap adatai alapján az ellenőrzést végző tisztek vagy további egészségügyi ellenőrzésre, vagy a okmánykezelésre, egyúttal az országba történő belépésre küldik tovább.

Kefalonia 2020 útikönyv

Kefallinia 2020 digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Tovább a rendeléshez...

Ha érdeklődsz Kefalonia iránt, vagy a szigetre utazol, ne felejtsd el megrendelni a több száz oldalas GUIDE-ot Kefaloniáról, melyben számos érdekes és hasznos olvasnivalót találsz a legjobb strandokról, érdekes látnivalókról, hangulatos városokról.

Hasznos linkek a regisztrációs űrlap kapcsán

Az utasregisztrációs űrlap elérhetősége: https://travel.gov.gr/ (új ablakban nyílik)

Külügyminisztérium / Konzuli szolgálat információi Görögországról: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag (új ablakban nyílik)

Utasbiztosítási kedvezménykupon
Kefalónia digitális útikönyv
Kefalonia Facebook

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Utasbiztosítási kedvezménykupon

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosításait, és spórolj a kefallinia.hu kuponkódjával!

Kalkulálj és spórolj! A biztositas.hu kalkulátorában vesd össze egymással az utasbiztosítási ajánlatokat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet, és mi az általad választott ajánlatból 10% kedvezményt nyújtunk!

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport