Nyaralás előtti gyorstalpaló

Mikre figyelj kefaloniai nyaraláskor?

7 hiba, amit jobb elkerülni

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

A 7 leggyakrabban elkövetett hiba kefalóniai nyaraláskor

Figyelj oda rájuk!

Kefalonia az egyik legszebb görög sziget, mely oly sok látnivalóval, változatos strandokkal, és számtalan lehetőséggel kényezteti el az ide érkező nyaralókat. 

Egyre több utazó csábul el a mesés partszakaszok és a hangulatos települések képeit és videóit nézegetve, és tervezi ide nyaralását, ám van néhány nyaraló, akit ér néhány meglepetés a szigetet felfedezve. 

Hogy segítsünk elkerülni néhány kisebb-nagyobb buktatót, számos véleményt összegezve gyűjtöttünk össze néhány főbb dolgot, hogy senkit ne érhessenek nagyobb meglepések, és mindenkinek a lehető legjobb nyaralására készülhessen Kefalónia csodás szigetén!

Kefalonia tippek

1. A távolságok alábecsülése

Vannak távolságok, és nem kicsik.

A szigetre érve sokak első meglepetése, hogy a sziget meglehetősen nagy.

Ugyan sokan nem gondolnák, de Kefalonia a 6. legnagyobb méretű görög sziget, és csupán néhány földdarab nagyobb nála - a Jón-szigetek között, melynek többek között Lefkada, Zakynthos vagy Korfu is tagja, messze a legnagyobb méretű.

A méretéből adódóan a távolságok is meglehetősen nagyok: a sziget csücskei között tempótól és forgalomtól függően akár 2-3 órát is el lehet tölteni autózással vagy motorozással úgy, hogy a főutakról különösebben még le sem térünk.

Kefalonia egyik nagy előnye, hogy még akkor is találni remek strandokat és érdekes látnivalókat a szálláshelyek környékén, ha valaki nem szeretne egész nap autóban vagy motoron ülni - ám ha a lehető legtöbb dologra vagy kíváncsi, és bejárnád a szigetet, akkor készülj fel rá, hogy ehhez sokat kell utazz!

Távolságok Kefalonián
Utak

2. Kefalonia nem bulisziget

Nyugalom mindenek felett.

Kefalónia ugyan az elmúlt évtizedben megtöbbszörözte látogatóinak számát, de a sziget még mindig nyugalmáról híres.

Ha valaki utoljára tíz-tizenöt évvel korábban járt Kefalonián, annak nagy változást jelenthet, hogy azóta legtöbb partot - a sokáig érintetlennek minősülőket is - legalább napernyőkkel, napágyakkal építették ki, és a nyaralók száma mindenhol megtöbbszöröződött.

Ennek ellenére a sziget meg tudott maradni annak, ami korábban is volt: meglehetősen nyugodt és békés hangulatú földdarabnak, amit elkerül a zajos szórakozóhelyek sora. Zenés bárok és kávézók, kellemes hangulatú tavernák természetesen itt is vannak bőséggel, ám aki nagyobb éjszakai élet reményében érkezne a szigetre, az készüljön rá, hogy itt közel sem fogadja majd olyan nyüzsgés esténként, mint más, erről híres helyeken. Így Kefalonián áttáncolt éjszakákra ne, de első osztályú görög hangulatra, hangulatos bárokra és finom étkekkel csábító tavernákra készülj!

Éjszakai élet Kefalonián

3. Hegyek és völgyek

A változatos domborzat itt igen találó jelző.

A szigetnek nem csupán strandjaira, de más tájaira is ráillik a rendkívül változatos jelző. 

Kefalónián a távolságok mellett a domborzat is okozhat meglepetést, lévén a hegyekkel-völgyekkel gazdagon tarkított szigetek sorát gyarapítja. Az akár önmagában is látványosságnak beillő tájakon öröm utazni a természeti szépségek iránt fogékony nyaralóknak, ám ennek ára van - a nagy távolságok mellett a domborzat is közrejátszik, hogy egyik pontból a másikba eljutni meglehetősen sok idő is lehet.

A szigeten kevés az egyenes út, és annál több a kacskaringó, ám ha ez az ára, hogy a csodás tájakon vezető az út még csodásabb strandokhoz és látnivalókhoz vigyen, nem kérdés hogy megéri! Ha motort vagy autót akarsz bérelni, légy rá tekintettel, hogy a legkisebb teljesítményűek nem fogják szeretni az erőltetést, így ha teheted, inkább eggyel nagyobb kategóriát válassz.

Kefalonia földrajza, domborzata

4. Először nem fogsz tudni mindent megnézni

Kefalonián szinte mindenből sok van.

Kefalónián érdemes szó szerint venni, hogy rengeteg a különféle strand, látnivaló és felfedezésre váró település. 

A legtöbben egy hétre érkeznek a szigetre, ami rendkívül gyorsan elröppen: sokan meglepődnek, ha legalaposabb tervezéssel sem sikerül mindent megnézni. Az olyan kisvárosok, mint Argostoli, Fiskardo, Assos, vagy épp Skala egyenként mindjárt akár fél napot is elvihetnek felfedezéssel - már ha tényleg megismernéd őket, és nem csak átrohansz rajtuk - és még nem is beszéltünk a rengeteg strandról, az érdekes kolostorokról, vagy a hajókirándulásokról.

Kefalonia nem 'egy hetes' sziget: még a második-harmadik látogatáskor is tartogatni fog számos olyan dolgot, amire először nem jutott idő, vagy nem fedezted fel alaposabban - de még egy okkal több, hogy máskor is visszalátogass. Ha a nyaralásod tervezed, ne tervezd túl - a feszített tempó kevésbé lesz élvezhető, inkább egyfajta napokra lebontott sorvezetőt készíts!

A sziget legjobb látnivalói
Kefalonia látnivalói

5. Ne hagyd ki a digitális útikönyvet

Te is megérdemled, hogy többet tudj meg Kefaloniáról.

A Kefallinia digitális útikönyvet nem sok minden pótolja, ha hasznos tudásbázisról van szó.

Egyre több utazótól jön visszajelzés, hogy az egyik leghasznosabb dolog, amit megtettek nyaralás előtt, az a digitális útikönyv beszerzése volt, hiszen jobban megismerhették a szigetet.

Ellenben a mai napig él sokakban az a tévhit, hogy ha ránéznek a sziget térképére, csatlakoznak valamelyik facebook csoporthoz, elolvasnak néhány beszámolót és megnéznek néhány videót, egyből mindent tudnak a szigetről, és innentől felesleges bármilyen más információ. Mindenki saját maga tudja, mit tart fontosnak, de ha valaki befizet fejenként 80-200 ezer Ft-ot kefalóniai nyaralásra, és mellette sajnálja a mindössze néhány kávé árát jelentő kiadást egy 800+ oldalas tudásbázisért a szigetről, ami mellette ráadásként nyomtatható kivonatot is biztosít, akkor sajnos sok hasznos és érdekes információról marad le, vagy fog elmenni mellette a szigeten járva.

Ilyenkor áll elő az az érdekes helyzet, hogy az a nyaraló, aki csupán annyit tesz, hogy  megrendeli és elolvassa a képes digitális útikönyvet, az mélyebb információkkal fog rendelkezni és nagyobb tudásra tesz szert Kefalónia szigetét illetően mind a látnivalókról, mind a strandokról, mind további érdekességekről, mint aki azt hiszi, hogy számára egy ilyen segédlet már felesleges. Ha nem csak azon a parton akarsz heverni, ahová érkeztél, hanem tényleg érdekel a sziget, akkor rendeld meg és olvasd el - más szemmel fogsz jó pár dologra ránézni, sőt a fakultatív kirándulások kiválasztásánál is segít, hogy mit nézz majd meg.

Kefalonia útikönyv letöltés

6. Időzíts jól!

Mindent idejében!

A nyaralás, illetve a különféle látnivalók és strandok megtekintésének egyik sarkalatos pontja az időzítés.

Aranyszabály, hogy ha valóban ki akarod élvezni a legszebb strandokat és a legérdekesebb látnivalókat, fontos hogy megfelelő időpontban tedd. Hallottunk már negatív visszhangokat az ezzel összefüggő dolgokról, többek között a Melissani-tó kékségéről - hogy az nem is olyan, mint képeken. Nos de, éppen olyan mint a képeken, sőt élőben annál is szebb - viszont ha valaki ide épp nem akkora időzíti a látogatását, amikor besüt a nap a barlangtetőn, felhős vagy esős időben érkezik, bizony nem fog találkozni azzal a türkiz csodavilággal, ami sok képen látható.

Egy borús nap, egy összefüggő felhőtakaró sok híres strand szépségét is csorbíthatja, így azokat a partokat, amiktől sokat vársz, mindenképp napos, tiszta időben látogasd meg! Zömében felhős időben egy strand sem mutatja magát olyan csábítónak, mint amikor az erős nap átsüti a víz felszínét - ilyenkor érdemes inkább más elfoglaltságot keresni, például túrázni egy jót valamerre, számos remek hely akad erre a célra!

7. Ne keverd össze a Kék EU kártyát az utasbiztosítással!

Felesleges kockáztatni, mert később sokba kerülhet.

Az ingyenesen igényelhető, kék színű EU kártyaként is ismert Európai Egészségbiztosítási Kártyát mindenképp váltsd ki ha külföldre készülsz, ám mellette szükséges még utasbiztosítás kötése is.

Hogy miért? Mert a kék EU kártya mert csupán a sürgősségi alapellátást biztosítja az EU tagállamaiban, és ott is jobbára kizárólag közkórházakban fogadják el - intézménytől függően önrész és a gyógyszerek megfizetése mellett. Közkórházakból a görög szigeteken nagyon kevés van, míg az utasbiztosításokkal sokkal több egészségügyi partner, orvos, fogászat, stb érhető el, és ami a legfőbb, hogy ezek az egészségügyi ellátások külföldön, Görögországban is rendkívül drágák - már ha nincs érvényes utasbiztosítás.

Megkötött utasbiztosításnál az esetleges helyszíni költségeket hazaérve megtéríti a biztosító, vagy már a helyszínen is teljesen díjmentes az ellátás - önmagában csak a kék kártyával viszont akár hihetetlenül magas összegekbe is belefuthat, ha valakinek fogászra van szüksége, vagy kisebb-nagyobb baleset ér, és ellátásra szorul. Utasbiztosítást számtalan helyen köthetsz, alkuszoknál vagy irodáknál - a kefallinia.hu oldalon azonban ehhez kuponkódot is találsz, hogy olcsóbb lehessen a biztosításod, bármelyik biztosító bármelyik ajánlatát is válaszd ki a biztositas.hu kalkulátorában.

Tovább az utasbiztosítási kuponhoz...

Ha tekintettel leszel a fentiekre és megfogadod a tanácsokat, már nagy lépést tettél előre, hogy minél nagyszerűbb, élvezetesebb és felhőtlenebb nyaralásod legyen ezen a csodás szigeten!

Kellemes nyaralást Kefalonián!

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Utasbiztosítási kedvezménykupon

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosításait, és spórolj a kefallinia.hu kuponkódjával!

Kalkulálj és spórolj! A biztositas.hu kalkulátorában vesd össze egymással az utasbiztosítási ajánlatokat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet, és mi az általad választott ajánlatból 10% kedvezményt nyújtunk!

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport