Kefalónia útikönyv

A hozzászólások néha nem azonnal, hanem csak néhány perc elteltével jelennek meg - ha nem látod azonnal megjelenni a posztot, semmi gond, pár perc és ott lesz :)

Biztosítási kedvezménykupon

András - 2017. augusztus 18. péntek, 09:29

Sziasztok. Érdeklődni szeretnék,van-e valakinek friss infója a Costa-Costa beach,illetve a környező strandok árairól? Napernyő+2 napozóágy bérlése milyen árban van? Illetve még egy kérdés. Ithacára Kefaloniából a hajókirándulás mennyibe kerül? Erről bővebb beszámolót is szívesen elolvasnék. Köszönöm a választ!   :-)

Gyöngyi - 2017. augusztus 16. szerda, 12:52

Sziasztok! Nem megy ma valaki kocsival Lourdasból Skalaba este? Olvastam, hogy lesz igazi göróg faluünnep tánccal és zenével. Esetleg betársulnánk a benzinbe nekünk sajnos nincs jogsink. 

Anita - 2017. augusztus 14. hétfő, 15:20

Sziasztok! Próbált idén valaki lejutni Platia Ammos-ra? Megjavították már a lépcsőt? Az odáig vezető mellékút milyen állapotú, kárt tud tenni az autóban? Előre is köszönöm az infókat!

Viktor - 2017. augusztus 17. csütörtök, 21:25

Szia! A lépcső használhatatlan, felesleges megpróbálni a lejutást! 

Mi a lépcső tetejéhez vezető utat is inkább kihagytuk. (Köves, sziklás, nem éppen autót kímélő)

Viszont Platia Ammos mindenképpen megér egy látogatást! Vatsa Bay kedves kis öbléig kell leautózni, ahonnan az öreg tulaj, bár kissé borsos áron, de átvisz motorcsónakkal! Hatalmas élmény! 

Üdv:Viktor

 

Anita - 2017. augusztus 18. péntek, 10:55

Kedves Viktor! Köszönöm szépen az infókat! Ezt az öreg tulajt hogy találjuk meg a Vatsa Bay öbölben, melyik napszakban érdemes őt keresni? Mennyiért visz át? Lehet is egy kicsit a parton időzni, vagy csak odavisz, megnézzük és már fordul is vissza? Köszönöm! Üdv.Anita

Viktor - 2017. augusztus 19. szombat, 15:06

szia Anita! 

A parton van egy taverna, mellette, egy kölcsönző. Mi a tavernában érdeklődtünk 12 óra körül. Hívtak az öreget, aki mondta, hogy nincs szabad bérelhető csónak, de ő elvisz minket a sajátján 13:30kor. Egy ebéd mellett élvezzük kicsit Vatsa Bay hangulatát, majd pontos indulás után 20 perc csónakázás ( nagy élmény, szélvész tempóban :)). kikötni nem tudtunk a hullámok miatt, 20 métert kellett kiúszni a partig. Minimális cuccot érdemes csak vinni, , amit ki tudtok tartani vízből uszás közben. Kértette, hogy mennyit szeretnénk maradni, mi 1 órát kertünk. Ennyi időt töltöttünk csak kettesben a paradicsomban, majd jött értünk, és indultunk vissza. Utólag fizettünk, 110 euró volt az ellenérték. A mi esetünkben így zajlott!

Szép nyaralást!

Viktor

Kenyeresné Judit - 2017. augusztus 10. csütörtök, 06:35

Sziasztok! Augusztus 18-án érkezünk  A szállásunk Lourdata-ban lesz. Sajnos az autóbérléssel küszködünk. Csak a Pefanis-t találtuk, aki Lourdata-n is át tudja adni az autót, de nekik erre az időszakra nincs szabad kocsijuk. A többi kölcsönzőnél csak a reptéren lehet felvenni a bérelt autót. Abban kérnék segítséget, hogy ismer valaki más autókölcsönzőt, aki nem csak a reptéren adja át az autót? Vagy hogy lehetne Lourdata-ból a reptérre eljutni ? Van busz? Köszönöm, ha segítetetek !

Anita - 2017. augusztus 10. csütörtök, 09:14

Szia Judit! A Greekstone-t vagy a CBR-t próbáltátok?

Lindi - 2017. augusztus 08. kedd, 05:34

Sziasztok!

 

Augusztus 11-én pénteken indulunk kisfiammal ketten Lassiba. A White House apartmanban leszünk. Esetleg ha valaki azon a környéken gondolkodik autó bérlésében csak kevesen vannak rá szívesen betársulnánk természetesen a költségekbe is. 

Gábor - 2017. augusztus 07. hétfő, 23:09

Sziasztok!

Augusztus 18.-án utazunk Lassiba a párommal. Ha valaki 19-24 között autóval megy Myrtos, Kato Lagadi, Petani, Antisamos és hasonló gyönyörű helyekre, egy max. kettő napra betársulnánk, hogy megnézünk más strandokat is.(természetesen költségbe beszállunk)

Köszönjük Szépen!

 

Gyöngyi - 2017. augusztus 02. szerda, 14:56

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy valaki használt-e a szigeten tömegközlekedést (buszt). Mennyire megbízható? Augusztus 11.től leszünk kint és Lourdas-ból szeretnénk pár helyre eljutni, de sajnos friss jogsival nem merünk autót bérelni.

Köszönöm a segítséget!

Tapodyt - 2017. augusztus 03. csütörtök, 19:33

Megbízható a tömegközlekedés a szigeten!

a KIS ZÖLD BUSZ VÉGIGMEGY Lourdas partján és felmegy Vlachatában a felső úton lévő megállóig és biztosítja az átszállási lehetőséget az Argostoli-Skala és Argostoli-Poros  járatokhoz. A menetrendet a megállókban megtalálod. 

Gyöngyi - 2017. augusztus 08. kedd, 09:35

Kedves Tapodyt!

 

Köszönöm szépen a válaszodat. :) Ez megnyugtató.

Anita - 2017. augusztus 02. szerda, 13:09

Sziasztok!

Bérelt már valaki motorcsónakot Kefalónián? Kérem ossza meg tapasztalatait. Mennyire nehéz vezetni, horgonyozni, horgonyt felszedni? A víz alatti sziklák nem okoznak gondot? Megéri az árát? Köszönöm! Üdv.Anita

Alexandra - 2017. augusztus 01. kedd, 18:34

Sziasztok, 

Tudnátok segíteni abban, hogy Lassiban vagy Svoronataban érdemesebb szállást foglalni? Svoronata Ionian Village és Lassi Jerry's apartman között vívódunk. Másodlagos lehetőségként a White House merült fel. Melyik partszakasz szebb (katalógus képeket láttam, de kíváncsi vagyok valódi tapasztalatokra)? Melyik beach az ami gyalogosan elérhető távolságban van? Hogyan tudunk a két település között esetleg közlekedni? Autót bérelni nem szeretnénk, nem vagyunk gyakorlott vezetők. Kerékpár bérlés lehetőségről vagy tömegközlekedésről van esetleg valakinek tapasztalat? Van esetleg rövidebb út ami gyalogosan is megtehető (7-10 km-t nem szeretnénk sétálni)

Köszönöm előre is. 

Alexa

 

Eszti - 2017. augusztus 03. csütörtök, 13:42

Szia Alexa! Mindenképp Lassit javaslom.  Lassiból jó a közlekedés, pontosak a buszok, a fővárosba is el lehet menetrendszerűen jutni 5 perc alatt, ha épp ahhoz van kedvetek.  Lassiban élet van, de mégsem bulizós hely, sok taverna és a legszebb strandok! Makris Gialos, Costa-Costa és a falu szélén eldugott kis strandok is, amelyek szintén gyönyörűek. Mi sokat kirándultunk, szinte minden nap és megállapítottuk, hogy Lassi a legszebb. és tényleg 3-4 km a főváros is, ahonnan szintén lehet olcsón kompozni 2 Euró kb, a Paliki félszigetre a jegy...de rengeteg program és kirándulási lehetőség van, mivel Argostoli főváros. .Kerékpár felejtsétek el, néha gyalog és autóval is nehéz a kanyargós utakon. :) A Jerrys és a White House is jó, mi Ibuszsal voltunk és jókat mondtak róla. (mi a Minasban voltunk)
Svoronata elzárt...esténként 1-2 bár talán, nagyon nagyon kicsi falucska.Tömegközlekedést nem találtam onnan.
A Jerrys Lassi kp-jában van, de egy házzal feljebb mint a főút és az sem forgalmas. Mindkét irányban találtok strandot kb 600 méterre.

Veronika - 2017. augusztus 01. kedd, 09:18

Sziasztok! Szeptemberben az Evansban fogunk lakni. Szeretném megkérdezni, hogy törölközőt, fürdőlepedőt adnak-e, van-e WC papír, ha elfogy pótolják-e? Köszönöm szépen!

Varga Ibolya - 2017. július 27. csütörtök, 12:36

Szia Timea!  Köszönöm az infót!

Hugika2002 - 2017. július 24. hétfő, 04:04

Sziasztok!

Augusztusban Kefalóniára utazunk, szállásunk a Katelios Aparthotelben lesz. Kérem véleményeteket az alábbiakban:

- Milyen az apartman (tisztaság, konyha felszerelés)

- Milyen a part

- Van a közelben taverna, bolt

- egyéb észrevétel, javaslat is érdekel?

Köszönöm!

h.andi73 - 2017. július 23. vasárnap, 07:17

Sziasztok! 

Lassi, Villa Spiros stúdió felszereltségéről szeretnék érdeklődni. Vélemények és tapasztalatok erről a szállásról? 

Móni - 2017. július 23. vasárnap, 17:27

Szia! Mi is a Villa Spirosba megyünk 08.11-től. Esetleg ha valaki járt már ott, én is szívesen olvasnék pár infót a szállással kapcsolatban.Köszi

h.andi73 - 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:00

Szia Móni!

Hazaérkezés után írnál pár szót a szállásról? Előre is köszönöm! 34th

h.andi73 - 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:02

Szia Móni!

 

Hazaérkezés után írnál pár szót az apartmanról? Előre is köszönöm!

András - 2017. július 21. péntek, 09:08

 Sziasztok. Az Evansban fogunk nyaralni. Azután érdeklődnék,hogy Argostoliban pólót,rövidnadrágot mennyiért lehet kapni? Úgy tervezem,nem nagyon viszek ruhát. Inkább ott vennék. Illetve az is érdekelne,van hajó vagy komp Ihacára? Köszönöm a választ!

Eszti - 2017. július 24. hétfő, 07:03

Szia. Körülbelül itthoni piaci árak vannak a bazársoron. Pólókat láttam 10 euróért.  Rövidnaci kb. 20 euró. a főváros a legdrágább, Pár euróval minden drágább. A szupermarketekben is lehet szinte minden településen kapni.

András - 2017. augusztus 02. szerda, 14:41

  Köszönöm a választ Eszter.   :-)   Valami Görög mintás-zászlós ruhákat szeretnék majd venni.

Varga Ibolya - 2017. július 20. csütörtök, 17:12

Sziasztok!

Aki járt már Kato Lagadin, az legyen szíves írja le, hogy lehet eljutni oda. Segítségeteket előre is köszönöm!

Ibolya

Kurucz Tímea - 2017. július 24. hétfő, 10:05

Szia Ibolya! Mi tavalyelőtt magunktól nem találtunk oda, hiába volt meg a koordináta. :(
Idén amikor ismét a szigeten nyaraltunk megvettük előtte az itteni oldal utikönyvét és ott tök jól le van írva képekkel és az alapján már simán odataláltunk.

Meli - 2017. július 20. csütörtök, 16:52

Kedves Anikó! Nagyon kedves vagy köszönöm szépen az informàciókat nagyon hasznosak. Szép napot! Szia Meli

BÁRKÁNYI ANIKÓ - 2017. július 20. csütörtök, 15:17

Sziasztok!Aki a Katerina apartmanba jön, annak szólnak az infók:törölközőket adnak, amelyeket nem szabad a partra kivinni.Egyszer takaríottak, a szemetet 2 naponta elviszik, wc papír is van.Ami nincs: mosogatószer és mosogatószivacs. Kevés edény van és az evőeszközök hiányosak.1 kanalunk volt, én nem főztem, így ezért nem is szóltam.Csótány nincs.Kevesebb, mint fél óra alatt be lehet sétálni Argostoliba a sétálóutcára.A klíma használat naponta 5 euro. Az ágyban fekve nézzük a tengert az emeleti szobából.A 6-os szobában voltunk.Az idegenvezetőn keresztül béreltünk autó a Cbr-től.

T

Meli - 2017. július 19. szerda, 15:55

Sziasztok! 

Férjemmel Augusztus 18-àn repülünk Kefaloniàra.

Lessibe a Katherina panzióba.Szeretnék segítséget 

Kérni, hogy mik a tapasztalatok a panzióról, hogy

Mikorra érkezik oda a gép, mert az utazàsi iroda még semmit nem tud.

Hol érdemes enni, ahol nincsen nagyon hal illat mert nagyon nem szeretem.

Milyen autókölcsönzőt ajànlotok? Esetleg màr mst otthonról intézzük? 

Minden tapasztalatot és informàciót szívesen fogadok. Életemben előszőr utazom ilyen gyönyörű helyre szülinapi ajàndék lesz. Szép napot nektek és előre is köszönöm :-)

 

 

 

 

 

Anita - 2017. július 20. csütörtök, 16:32

Szia Meli!

Bp.-ről általában 12:25-kor indul a gép Kefalóniára, ottani idő szerint 15:15-kor érkezik (1 óra eltolódás van). Melyik utazási irodával mentek, hogy még nem tudják a gép indulást? Mi tavaly unitravellel voltunk (Invia.hu-n keresztül foglaltunk), idén Ibusszal megyünk aug.25-én, de mindkét utazásszervező meg tudta adni már foglaláskor (hetekkel korábban) a repülő indulását-érkezését. Természetesen ez változhat, de tavaly pontosan indult a gép oda is, vissza is, sőt hazafelé negyedórával korábban le is szállt a tervezettnél. 

Autókölcsönzőt a Greekstone-t ajánlom. Szerintem náluk jobbat nem találni ár-érték arányban. Szerintem érdemes itthonról előre foglalni, mert helyben vagy nem lesz szabad autó, vagy drágább lesz. Helyben az idegenvezetőnél is lehet foglalni, de tapasztalatból mondom, hogy jóval drágább lesz, mintha előre foglaltok itthonról. Remélem tudtam segíteni.

Meli - 2017. július 20. csütörtök, 16:49

Kedves Anita!

Nagyon kedves vagy köszönöm szépen az infókat.

Mi az Apollo Trave utazàsi irodàn keresztűl utazunk. Csalódàs màr most, mert se pontos időpontot nem adtak, sem utasbiztosítàst nem lehet nàluk kötni de még a szobàt sem lehetett kivàlasztani. Majd az utazàs előtti napokban kapunk egy e- mailt, melyben benne lesz az ottani idegenvezető elérhetősége ennyit mondtak. Köszönöm szépen a segítséged az autóval kapcsolatban is próbàlunk itthonról foglalni de mindenhonnan azt a vàlaszt kapjuk, hogy nincsen autó. Majd megírom a tapasztalatainkat. Szép napot és nagyon köszönöm. Szia Meli

Anikó - 2017. július 19. szerda, 07:57

Sziasztok! Tudnátok olyan korrekt utazási irodát ajánlani, akiknél van szervezett út repülővel Kefalóniára? Melyik településre érdemes menni, ahol szép a tengerpart. Vagy ha olyan szállodáról tudtok, ahova érdemes foglalni. Nem vágyunk 5*-ra, inkább csendes, barátságos tengerparti hotelre vágyunk.köszii!

Piroska - 2017. július 17. hétfő, 06:10

Sziasztok! Augusztus 10-én indulunk Svoronatara önellátással. Tippeket, tapasztalatokat, árakat szívesen olvasnék. Köszönöm!

H.A. - 2017. július 12. szerda, 13:40

Sziasztok!

Van olyan hajótúra Kefalónián, ami nem egész napos? Zakynthosra is indul hajótúra Kefalóniából?

Köszönöm!

Eszti - 2017. július 17. hétfő, 05:13

Szia. Igen.Skalabol van jàrat.Mi szerdàn megyünk, ha gondolod megirom a reszleteket és a hajotàrsasag nevét. 

H.A. - 2017. július 18. kedd, 15:16

Szia Eszti! Igen, kérlek írj részleteket (hajótársaság neve, mennyibe kerül, hány órás túra, mit lehet így megnézni, hol lehet hajójegyet venni, indulás előtt mennyivel korábban kell a kikötőben lenni, stb). Aztán majd azt is írd meg kérlek, hogy hogy sikerült a kirándulás. Köszönöm!

Eszti - 2017. július 24. hétfő, 07:14

Szia,  A hajótársaság neve: Captain Vangeli's amivel mi voltunk. Skálából indult fél 9 kor a járat. Mi egy Ibuszos idegenvezetőtől vettük a jegyet, de közvetlenül is lehet.(a járat szombaton és szerdán indul).Így Ibuszosan és transzfer buszosan 51 Euró volt / fő. 4 óra körül értünk vissza, szóval szinte egész napos volt. Megnéztük a Navagio öblöt, a kék barlangokat, kikötöttünk Zakynthoson és két nyílt vizi fürdés, csúszdázás és ugrálási lehetőség volt a hajóról. Összeségében megérte. Egyszer jó volt látni, vadi új hajó volt, de sokan voltunk. Magyar, angol és görög nyelven szórakoztattak, lehetett a fülkébe bemenni a kapitányhoz, vezetni is engedték a hajót :)  Láttam Argostoliból is járatot. illetve valami közeli településre átvisznek Argostoliból és onnan indul. Hoztam Neked katalógust, de otthagytam véletlenül... :( Ami biztos, hogy a kikötőben Argostoliban megtalálod őket, mert egész nap kint vannak a táblák és a prospektusok ki vannak téve. ha épp nincsenek ott akkor is. - de ezt a társaságot nem ismerem. Árak nem voltak kint,

Anita - 2017. július 12. szerda, 13:33

Sziasztok!

Augusztus végén Svoronátában leszünk önellátással. Van Svoronátában vagy a környékén jó és nem túl drága étterem (ahol akár reggelizni is lehet)?

Előre is köszönöm az infókat!

Gábor - 2017. július 10. hétfő, 17:40

Sziasztok!

Augusztus 18-tól leszünk a szigeten párommal. Ha esetleg valakihez tudnánk társulni autóban bármelyik nap (Pl.Myrtos) nagyon megköszönnénk. Természetesen nem ingyen. :) Köszönjük Szépen! 

Edina - 2017. július 10. hétfő, 14:55

Hello mindenki! Az lenne a kérdésem, hogy hol érdemes repülőjegyet foglalni, és mennyivel a nyaralás előtt? jövőre nyárra tervezzük a nászutat, de jól körbe szeretném járni a témát. Illetve milyen áron sikerült nektek repülőjegyet venni? Köszönöm a válaszokat előre!

PF - 2017. július 07. péntek, 06:26

Szia Kriszta!

 

Nagyon köszi a rengeteg infót!

Nekünk még nincs meg a foglalás és a konkrét időpont, de augusztusban tervezzük.

Még filozunk, hogy mi legyen a végső úticél, de ha oda fogunk menni, mindenképp jelzek ha visszaérkeztünk.

Még egyszer köszi a sok infót és további kellemes nyarat! :-)

Üdv, PF

Utazási ajánlatok a Personal Tours utazási irodától Kefalóniára
Personal Tours ajánlatok Kefalóniára

Ha szeretnél kényelmesen, szervezett keretek között, több mint negyed évszázados múltra visszatekintő utazási irodával utazni, bátran ajánljuk a Personal Tours utazási iroda Kefalóniára szóló ajánlatait.

Tovább...

Szállások Kefalónián egyéni utazóknak 2017
Kefalonia apartmanok, studiók egyénileg

Egyénileg tervezed a nyaralásod Kefalóniára? Több száz apartman és studio közül válogathatsz, melyeket települések szerint szedtünk sorba.

Tovább...

Utasbiztosítási kedvezménykupon 2017
Utasbiztosítási kupon kedvezmény 2017

Hasonlítsd össze a biztosítási kalkulátorral az utasbiztosításokat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet, és kösd meg olcsóbban a kefallinia.hu kedvezményre jogosító kuponjával!

Tovább...

 

Kefalónia facebook

Csatlakozz Magyarország Kefalónia rajongó közösségéhez.

Facebook: Kefalonia - Kefallinia

Képek, videók, feltöltések, megosztások Kefalóniáról.

Tetszeni fog!

 

Utazásban Partnerünk

Personal Tours
A kefalóniai nyaralások szervezője.

Fotózásban Partnerünk

Fotózásban Partnerünk az Olympus

Nyaralásod megismételhetlen pillanatainak megörökítője.

Kefalóniai apartmanok, studiók

Utasbiztosítási kedvezmény

A Kefallinia.hu utazásbiztosításodra 10% kedvezményt ad! A legismertebb magyarországi biztosítók utasbiztosítási kínálatából választhatsz, melyek közül bármelyik, általad kiválasztott, tetszőleges számú biztosításra jár a kedvezmény.

 

 Lefkada

Parga látnivalói és strandjai

Kréta nyaralás, utazás, látnivalók, strandok 

Karpathos látnivalók

Ciprus

Szeretsz utazni? Olvasnál még szép helyekről, hangulatos városokról, lenyűgöző látnivalókról?

Társoldalaikon is érdekes tartalom vár!

 

 

Kefalónia beszámolók

Honlapunk a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket (cookie) használ. Az oldal látogatásával hozzájárulsz a sütik használatához.